На Тернопіллі більше двох сотень жителів Збаражчини висловили підтримку Юхиму Дишканту

На Тернопіллі більше двох сотень жителів Збаражчини висловили підтримку Юхиму Дишканту

27.01.14 14:03 0 734
23 січня 2014 року у селі Бодаки Збаразького району відбулася акція на підтримку 25-річного поета, уродженця села Юхима Дишканта, якого звинувачують в "організації масових заворушень" у Києві на вул. Грушевського.

За словами сестри Юхима Алли, 20 січня біля станції метра "Арсенальна" на нього й двох друзів напали "тітушки". Їх було приблизно 12–15 чоловік. Тож хлопці почали гукати на допомогу. Поруч проїздив наряд міліції. "Тітушки" відразу втекли, а Юхима й друзів міліціонери "пов'язали".

У вівторок, 21 січня, о 17-й годині відбувся суд, який ухвалив затримати Юхима Дишканта та його друзів на 60 діб. Якщо суд врешті визнає провину хлопців, то їм загрожує до 15 років тюрми.

"Зазвичай Юхим телефонує мамі по кілька разів на день, а вчора ніякої звістки від нього не було. Ми почали переживати. Аж ввечері нам переказали, що в Інтернеті з'явилася інформація про трьох затриманих, один із яких – Юхим. Односельці переживають за хлопця, більше двох сотень людей прийшли на акцію підтримки, у селі зібрали вже понад 300 підписів за його звільнення. Всі ми віримо, що Юхима визнають невинним і випустять на волю!" – повідомила телефоном сестра затриманого Алла Душко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі врятовано ...
Наступна новина: На Тернопіллі керівник ...

КОМЕНТАРІ