УМВС України в Чернівецькій області застерігає громадян не порушувати громадський порядок аби уникнути кримінальної відповідальності

УМВС України в Чернівецькій області застерігає громадян не порушувати громадський порядок аби уникнути кримінальної відповідальності

27.01.14 18:10 0 758
Біля 10 години ранку розпочався мітинг перед Чернівецькою облдержадміністрацією, який переріс у спробу захоплення будівлі.

Радикально налаштовані молодики використовують травматичну та пневматичну зброю, кастети, сльозогінний газ, піротехнічні засоби, димові шашки та молотки, забирають щити та зривають головні убори з працівників міліції. Правоохоронці стримують натиск натовпу тільки з використанням щитів. Лише у окремих випадках, у відповідь на протиправні дії, міліціонери застосовують сльозогінний газ в балончиках.

Пристрої миттєвого розпилення сльозогінного газу (гранати) не застосовувались.

Одному з правоохоронців були завдані тілесні ушкодження металевою трубою, наразі він перебуває у лікарні. Серед мітингувальників постраждалих немає.

За фактом спроби захоплення будівлі Чернівецької обласної державної адміністрації зареєстроване кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.294 (організація масових заворушень) та ч.1 ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд) КК України.

Згідно чинного законодавства такі дії караються обмеженням волі від трьох до п’яти років або позбавленням волі строком від трьох до шести.

Органи внутрішніх справ звертаються до усіх громадян не піддаватися на провокації та дотримуватися правопорядку.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення прокурора ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ