Закарпаття: на Перечинщині міліція розкрила крадіжки з дачних будинків

Закарпаття: на Перечинщині міліція розкрила крадіжки з дачних будинків

27.01.14 18:51 0 840
Життя починає кипіти у дачних містечках з настанням весни, а зимою, зазвичай, власники закривають свої будинки на замки і нечасто навідуються туди. Про це добре знають так звані «домушники». Узимку вони промишляють у дачних містечках, цуплячи звідти все, що не так лежить.

Напередодні Нового року працівники чергової частини Перечинського райвідділу міліції приймали один за одним телефонні дзвінки з повідомленнями про вчинення крадіжок з дачних будиночків поблизу села Ворочево. Біля обіду в райвідділ міліції зателефонував 63-річний житель обласного центру і повідомив правоохоронцям, що невідомі особи зламали вхідні двері його дачного будинку і викрали з приміщення продукти харчування, домашній інвентар та радіоприймач. Загалом, власник тої ночі позбувся немало речей на суму біля двох тисяч гривень. На місце крадіжки за вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група.

А до райвідділу міліції в цей час продовжили надходити дзвінки від потерпілих. Всі переважно жителі Ужгорода. Майже в кожному випадку люди розповідали про зламані навісні та врізні замки на вхідних дверях їх дач та зникнення речей домашнього вжитку. Правоохоронці одразу зрозуміли, що це – справа одних рук, почерки всіх скоєних крадіжок схожі. До того ж, орудувала не одна особа, а група осіб. На це вказували наявні сліди низу взуття різних розмірів, виявлених на місцях вчинення злочинів.

- Всі події були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань Перечинського райвідділу міліції з попередньою правовою кваліфікацією - частина 3 статті 185 Кримінального кодексу України, - зауважує начальник райвідділу Віктор Ребрей.

До пошуку крадіїв долучилися найдосвідченіші оперативники, допомагали їм і дільничні інспектори, що обслуговують територію Ворочівської сільської ради. У поле зору міліції потрапила група осіб, яку затримали співробітники сусіднього райвідділу за скоєння аналогічних крадіжок. У ході проведення слідчо-оперативних дій було доведено причетність вище вказаних осіб до вчинення даних кримінальних правопорушень. А згодом крадії, не маючи куди подітися, самі зізналися в скоєному і добровільно видали правоохоронцям частину викрадених речей. Отже, наразі, особи всіх чотирьох крадіїв встановлено. Два з них – жителі Ужгорода, інші двоє - мешканці одного з сіл на Перечинщині.

Того вечора ужгородці приїхали в гості до родичів на Перечинщину. Чоловіки хильнули зайвого, почали розмову про те, як би роздобути грошенят, адже жоден з них ніде не працює. Думка «обчистити» дачні будинки визріла раптово і сподобалася усім. Злодіїв підігрівала думка про те, що дачі у таку пору року стоять порожні. Без проблем можна буде добратися до будиночків машиною, бо цьогорічна зима снігом не балує. Коли всі ємності з алкоголем стали порожні, всі четверо типів подалися на пошуки легкої здобичі. Загалом, вночі чоловіки обікрали не одну дачу в Ужгородському та Перечинському районах і збагатилися на пристойну суму грошей. Крадене вони вже вранці продавали знайомим. Тепер викрадений товар частково вилучено, а злочинному «квартету» оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ