Рівненщина: профорієнтаційний диспут

Рівненщина: профорієнтаційний диспут "Яка професія важлива?"

27.01.14 15:13 0 784
У кожній школі Кузнецовська створені куточки, в яких міститься інформація про конкурентоспроможні на ринку праці професії та навчальні заклади, де їх можна отримати, послуги служби зайнятості для молоді та інша корисна інформація, яка сприяє свідомому вибору професії випускниками шкіл. Про актуальність розміщених матеріалів дбають фахівці міського центру зайнятості. А відповідно до затвердженого плану у школах міста проводять профорієнтаційні заходи.

Ось і 21 січня 48 учнів 9-х класів загальноосвітньої школи № 1 м.Кузнецовська взяли участь у профорієнтаційному диспуті “Яка професія важлива?”.

“Вибір майбутньої професії - серйозний крок, який випускники роблять на підставі власних природних здібностей та інформації, отриманої з різноманітних джерел. Державна служба зайнятості допомагає учням розширити свої уявлення про світ професій, визначити свої нахили та здібності і зробити свідомий вибір професії, яка б стала улюбленою справою на все життя”, - так розпочала диспут головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Наталія Ковальчук.

Старшокласники обговорили питання вибору професії, проаналізували можливі помилки при її виборі та роль різних чинників у професійному самовизначенні. Силами учнів було презентовано найактуальніші професії найближчого десятиліття: продавець, IT-фахівець, інженер з автоматизації виробництва, інженер комунального обслуговування, ветеринар та ін. Школярі показали переваги і ризики професій, дискутували щодо професійно важливих закладів.

Наприкінці диспуту підбили підсумки заходу, а учні отримали листівки та буклети служби зайнятості з інформацією про правила вибору майбутньої професії.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ