Закарпатська прокуратура притягнула до відповідальності 36 держслужбовців

Закарпатська прокуратура притягнула до відповідальності 36 держслужбовців

27.01.14 10:14 0 1404
Прокуратура забезпечує принципове реагування на виявлені порушення конституційних прав громадян при їх триманні у кімнатах для затриманих і доставлених чергових частин та в ізоляторах тимчасового тримання. На усунення виявлених порушень, під час проведених у 2013 році перевірок, внесено 61 документ реагування, за наслідками розгляду якого до відповідальності притягнуті 36 посадових осіб.

Як повідомив Віталій Білець, старший прокурор прокуратури Закарпатської області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, й надалі посилено проводиться нагляд за діяльністю Закарпатської установи виконання покарань № 9 щодо протидії злочинності серед ув’язнених та засуджених осіб, в тому числі щодо скоєння ними злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Протягом минулого року, не допущено фактів застосування до громадян, які утримувалися в Закарпатській УВП № 9 та спецприміщеннях органів внутрішніх справ тортур, іншого нелюдського чи такого, що принижує гідність поводження чи покарання та фактів смерті осіб у зазначених установах.

Міськрайпрокурорами забезпечується принципове реагування на виявлені порушення конституційних прав громадян при їх триманні у кімнатах для затриманих і доставлених чергових частин та в ізоляторах тимчасового тримання, не допущено випадків незаконного поміщення осіб до вказаних спецприміщень, в тому числі тримання понад встановлені законом строки. До перевірок у вказаних установах активно залучаються фахівці органів охорони здоров’я, санітарно-епідеміологічної служби, пожежного нагляду, представники інших зацікавлених відомств.

Завдяки вжитим заходам не допущено росту рецидивної злочинності серед осіб, які перебувають на обліках у кримінально-виконавчих інспекціях.

Повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному майбутні ...
Наступна новина: Федина: Досі зі сторони ...

КОМЕНТАРІ