У Рівненській області оскаржено м'який вирок 4 торговцям людьми

У Рівненській області оскаржено м'який вирок 4 торговцям людьми

27.01.14 17:39 0 813
Прокуратурою Рівненської області забезпечено участь у розгляді судом кримінальної справи за обвинуваченням 4 мешканців області, які займались переправленням та продажем українок за кордон для подальшої сексуальної експлуатації.

Досудовим і судовим слідством доведено, що троє жінок та чоловік упродовж 2000-2009 років завербували під приводом працевлаштування і переправили через державний кордон у Республіку Чехія 7 українських дівчат, яких в подальшому продали власникам нічних клубів. За кордоном українки й дізналися, що мають працювати не робітницями барів, а надавати сексуальні послуги. Потерпілі відмовлялися виконувати злочинні вимоги, однак до них застосовувались психічне насильство та погрози розправою з дітьми та близькими. Жінкам було штучно створено грошовий борг за оформлення паспортів, віз, проїзд, проживання, харчування тощо, який вони повинні були погасити.

– Про факт утримання українських дівчат у борговій сексуальній кабалі вдалося повідомити чеським правоохоронцям одній із потерпілих жінок. У ході розслідування кримінальної справи за фактом торгівлі людьми було встановлено інших потерпілих, - поінформувала старший прокурор прокуратури Рівненської області з міжнародно-правових доручень Раїса Приходько. – На викриття усіх учасників злочину докладено значних зусиль чеських, українських правоохоронних та судових органів. Відповідно до Європейської Конвенції про видачу правопорушників чеські правоохоронці арештували трьох осіб та передали їх українській стороні, ще одну спільницю було затримано на Рівненщині.

За результатами судового розгляду Рівненським міським судом від 31.12.2013 вказаних осіб засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.149 КК України (торгівля людьми) та призначено покарання у виді позбавлення волі до 5 років. На підставі ст. 75 КК України їх звільнено від відбування покарання з іспитовим строком.

Однак, враховуючи м’якість призначеного покарання, державний обвинувач подав на вирок апеляційну скаргу з проханням призначити засудженим реальну міру покарання за вчинення тяжкого злочину, що завдав шкоди честі і гідності потерпілим.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Депутати обласної ради ...

КОМЕНТАРІ