Результати роботи рівненських УБОЗівців у сфері протидії корупції

Результати роботи рівненських УБОЗівців у сфері протидії корупції

27.01.14 09:16 0 1089
Упродовж 2013 року працівники органів внутрішніх справ області виявили, задокументували та направили до суду 38 кримінальних проваджень відносно 33-х суб’єктів кримінальних корупційних дій. Серед них — один держслужбовець шостої категорії (державний інспектор обласного навчального центру), четверо посадових осіб органів місцевого самоврядування четвертої категорії (голови сільських рад), шестеро посадовців правоохоронних та контролюючих органів, 19 — посадові особи територіальних виборчих комісій, шестеро службових осіб підприємств, установ та організацій публічного права та один представник юридичної особи приватного права.

За кваліфікуючими ознаками, кримінально-корупційні правопорушення виявлялися за фактами:

- отримання неправомірної вигоди — 10 (ст. 368 КК України);

- розтрата та привласнення ввіреного майна — 21 (ст. 191 КК України), у тому числі з легалізацією доходів — 1 (ст. 209 КК України);

- зловживання у сфері службової діяльності — 4 (ст. 364 КК України);

- вимагання — 1 (ст. 189 КК України).

Із завданих державі збитків (близько 276 тисяч гривень) уже відшкодовано понад 150 тисяч.

У 2013 році УБОЗівці викрили незаконну діяльність п’яти організованих груп. Для прикладу, до суду направлено кримінальне провадження відносно чотирьох учасників угруповання, які мали корумповані зв’язки в правоохоронних та контролюючих органах. Крім того, зловмисники мали міжрегіональні зв’язки та діяли у бюджетній сфері. Підсудні вчинили сім злочинів, передбачених ст.ст. 205, 366, 212 КК України.

У звітному періоді працівники органів внутрішніх справ області задокументували та направили на розгляд до суду 22 факти адміністративної корупції (5 — за матеріалами СДСБЕЗ), 17 із них вчинили депутати місцевого рівня (сільські, районні ради), один — посадовцем органу державної влади (посадовець райдержадміністрації, сьомої категорії, 14 рангу), три — посадовими особами органів місцевого самоврядування (голови сільрад), один — посадовцем юридичної особи публічного права.

До адміністративної відповідальності особи були притягнені за такими статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення:

- ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) — 17;

- ст. 172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища) — 1;

- ст. 172-3 (пропозиція або надання неправомірної вигоди) — 1;

- ст. 172-9 (невжиття заходів щодо протидії корупції) — 1;

- ст. 172-4 (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності) — 2.

За результатами розгляду протоколів у судах 20 правопорушників притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на загальну суму понад сім тисяч гривень, одну особу звільнили із займаної посади на підставі набрання законної сили постанови суду.

УБОЗ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ