Пограбування, вимагання, шахрайства, наркозлочини та незаконна вогнепальна зброя - промисел однієї злочинної групи, яку знешкодили тернопільські міліціонери

Пограбування, вимагання, шахрайства, наркозлочини та незаконна вогнепальна зброя - промисел однієї злочинної групи, яку знешкодили тернопільські міліціонери

27.01.14 20:50 0 864
Співробітники Тернопільського обласного управління боротьби з організованою злочинністю затримали шістьох учасників кримінального угруповання. У Києві, Тернополі, Запоріжжі одночасно міліціонери знешкоджували зграю, аби не дати можливості бодай комусь з підозрюваних втекти.

Авторитетом зграї, як з’ясувалося, був 35-річний тернополянин. Ті, хто мав нещастя знатися з ним, одностайні у твердженнях – він некерований, для нього немає ні цінностей, ні заборон. У руках ця людина постійно тримала зброю. Міліціонери чотири рази у різні періоди вилучали у нього бойові пістолети марки «Зоракі». Пристрасть до такого роду техніки несла загрозу й для оточуючих. За різноманітні злочини він не раз потрапляв за грати. Та, повертаючись звідти, ще з більшим запалом брався за старе.

Згуртувати собі подібних і тримати у страху весь Західний регіон – остання задумка зловмисника. За даними оперативників, лиходієві і п’ятьом його поплічникам майже рік часу вдавалося конспірувати діяльність кримінальної групи. Злочини чинили з особливою жорстокістю та зухвалістю.

Як повідомив виконуючий обов’язки заступника начальника управління боротьби з організованою злочинністю Василь Джиджора, перед затриманням учасників злочинної групи тривалий час велася оперативна робота з документування їхньої кримінальної діяльності.

Легкі гроші були основною ціллю зловмисників. Двоє зі зграї, котрі, та би мовити, були її заочними учасниками, адже на даний час перебувають у місцях позбавлення волі, налагодили шахрайське заволодіння коштами жителів Тернопільської області. Телефонуючи на стаціонарні телефони, зловмисники повідомляли людям про нещастя, які начебто трапилися з їхніми рідними. Спантеличеним жертвам одразу ж пропонували вирішення проблем, щоправда, за великі гроші. Люди, на жаль, вірили зловмисникам. В руках спільників шахраїв опинялися десятки тисяч гривень.

Тим, у кого зграя шахрайствами виманювала гроші, можна сказати, ще пощастило. Бо серед інших жертв є й такі, хто на власній шкірі відчув важку руку негідників, чи холод дула пістолета. Серед них тернополянин, до квартири котрого нападники вдерлися з метою пограбування. Забравши з чужого помешкання майна на декілька тисяч гривень, зловмисники завдали тілесних ушкоджень потерпілому.

Наркотичний бізнес був невід’ємною складовою діяльності зграї. Тут кожен з учасників теж виконував свій фронт робіт. Одні забезпечували постачання амфетаміну, інші займалися розширенням клієнтської бази та каналами збуту. Уже відомо, що психоактивний препарат завозили з-за кордону.

Зло непокараним не буває. На слід зграї, незважаючи на всі конспіраторські заходи, вийшли оперативники УБОЗУ. Зловмисників затримали у самому центрі Тернополя. усі вони під вартою.

Як повідомив Василь Джиджора, під час проведення обшуків у членів групи вилучено автомобіль, вогнепальну та холодну зброю, набої, наркотики, дерев’яні бити, маски, кошти, здобуті злочинним шляхом, засоби мобільного зв’язку, викрадені речі.

Серед статей Кримінального кодексу, інкримінованих членам угруповання – 186 (3) – грабіж, поєднаний з проникненням у житло, що завдав значної шкоди потерпілому; 189(2) – вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому; 190(2) – шахрайство, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілому; 263(1) – носіння, зберігання, вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу; 307 (1) – незаконне придбання, зберігання, перевезення, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Проводиться досудове розслідування. Проте оперативна робота триває. Затриманих перевіряють на причетність до скоєнні інших протиправних діянь.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ