Тернопілля: «Оскільки провладні представники виконавчої гілки влади ховаються від громади, контроль над ситуацією в області повинні взяти на себе органи місцевого самоврядування»

Тернопілля: «Оскільки провладні представники виконавчої гілки влади ховаються від громади, контроль над ситуацією в області повинні взяти на себе органи місцевого самоврядування»

27.01.14 16:36 0 711
Так зазначив голова обласної ради Василь Хомінець під час пресс-конференції із місцевими журналістами. «У суботу на зустріч я запрошую голів місцевих рад або їх заступників. Ми повинні чітко обговорити ситуацію в Україні та в області зокрема. Ради як виразники думки громади краю та настроїв тертнополян, у тому числі й обласна рада, повинні чітко висловити власну позицію щодо ситуації у державі. Переконаний, що саме ради повинні взяти під контроль ситуацію в області».

Голова обласної ради також зазначив, що на завтра, 25 січня, заплановане третє пленарне засідання 48 сесії обласної ради. «О 14.00 збираємо сесію обласної ради, на якій буде розглянуте також питання про суспільно-політичну ситуацію. Закликаю усіх депутатів обласної ради незалежно від політичної приналежності взяти у ньому участь. Напруга у державі надзвичайно велика. І саме завтра визначиться: хто з обласних обранців разом з народом, а хто підтримує режим, який себе скомпроментував», – каже очільник обласної ради.

Василь Хомінець також нагадав журналістам, що депутати Тернопільської обласної ради постійно проводять прийом громадян. Це відбувається у цей складний час цілодобово. Мешканці області можуть звертатися до депутатів постійно. Голова обласної ради наполіг на тому, щоб правоохоронці забезпечували доступ громадян до депутатів та забезпечували громадський порядок у приміщенні обласної ради. «Громада Тернопільщини сподівається, що вони не піднімуть руку на своїх земляків та не виконуватимуть злочинних наказів, а будуть вірними присязі та своєму народу», – наголосив Василь Хомінець.

Голова обласної ради також звернувся до керівників комунальних установ обласної ради, аби вони, враховуючи суспільно-політичну ситуацію в державі, забезпечили життєдіяльність ввірених їм закладів.

Василь Хомінець подякував усім жителям Тернопільщини за активну громадянську позицію, за небайдужість до майбутнього України. «Тернопілля завжди було відданим Українській державності. Ці традиції нинішні покоління підтримали та розвинули! Особлива подяка тим, хто незважаючи на складну ситуацію, не боїться виїжджати на Київ, тим самим відстоюючи основні демократичні засади, та, найголовніше, – майбутнє українців!», – сказав голова обласної ради.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьким школярам ...
Наступна новина: В Україні без світла 369 ...

КОМЕНТАРІ