ДСНС України і підприємці-ліцензіати визначили напрями подальшої співпраці

ДСНС України і підприємці-ліцензіати визначили напрями подальшої співпраці

27.01.14 15:06 0 739
Державна служба України з надзвичайних ситуацій та представники підприємств, які надають послуги із впровадження протипожежного обладнання та систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій і оповіщення населення у разі їх виникнення обговорили питання ліцензування за «круглим столом».

«Одним із пріоритетних завдань ДСНС України на 2014 рік є розробка і впровадження разом із суб‘єктами господарювання комплексу превентивних заходів, який дозволить побудувати ефективну системупротипожежного захисту на підприємствах. Це дасть можливість уникнути людських жертв у випадку виникнення пожеж. Діяльність підприємств, що надають послуги протипожежного призначення та впроваджують системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій займає у цьому комплексі одне з ключових місць», – зазначив перший заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко.

Під час «круглого столу» директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям та державного нагляду (контролю) Артем Козленко розповів підприємцям про основні напрями вдосконалення нормативно-правової бази в галузі ліцензування робіт та послуг протипожежного призначення. За його словами, у 2013 році були прийняті та затверджені правила видачі технічних умов щодо інженерного забезпечення об’єктів будівництва з питань пожежної та техногенної безпеки, спільно з Українським науково-дослідним інститутом цивільного захисту відпрацьовані методичні рекомендації щодо проектування громадських будівель з висотою понад 100 метрів. У 2014 році планується продовжити роботу щодо зміни державних норм пожежної безпеки об’єктів будівництва.

Також Артем Козленко поінформував про результати перевірки ліцензіатів у 2013 році та виявлені недоліки під час них. Протягом 2013 року органами ліцензування було проведено 2 тис 204 планових перевірки ліцензіатів. За результатами перевірок було виявлено 5 тис 80 порушень та винесено 1тис 286 розпоряджень про усунення недоліків.

Крім того, під час зустрічі учасники отримали вичерпну інформацію про плани розробки нормативних актів на 2014 рік та вжиті заходи, спрямовані на дерегуляцію діяльності у сфері надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення.

«На суб‘єктів господарювання покладається значна доля відповідальності за забезпечення належного рівня протипожежного захисту та техногенної безпеки на об’єктах. Всі послуги і роботи щодо протипожежного захисту – повинно бути гарантією на безпечну працю людей. Ми запроваджуємо баланс повної відповідальності: ДСНС України за видачу ліцензій, а ліцензіатів – за якісне надання послуг і виконання робіт», – підкреслив Анатолій Бойко.

Нагадаємо, 17 січня ДСНС України, представники об‘єднань підприємців і безпосередньо керівники великих компаній за круглим столом обговорили принципи збалансованого поєднання процесу дерегуляції підприємницької діяльності і підвищення пожежної безпеки громадян.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ