В Івано-Франківській області під час двох місяців мирних зібрань правоохоронці не допустили порушень громадського порядку

В Івано-Франківській області під час двох місяців мирних зібрань правоохоронці не допустили порушень громадського порядку

27.01.14 21:25 0 773
На сьогоднішній прес-конференції начальник Управління МВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Василь Фелик розповів про те, що прикарпатська міліція більше двох місяців забезпечує охорону громадського порядку під час проведення народних віче, які проходили в Івано-Франківську, а також у містах і селах краю. Під час мирних зібрань правоохоронці не допустили серйозних порушень громадського порядку.

«Населення краю нас підтримувало, підтримує і я в цьому переконаний, – зазначив генерал міліції Василь Фелик. – Міліція в свою чергу робить усе можливе задля того, щоб ситуація не вийшла з-під контролю, однак те, що відбулось учора, не має жодного відношення до мирних зібрань громадян».

Учора відбулось захоплення державної установи – адміністративної споруди Івано-Франківської обласної державної адміністрації – з елементами масового порушення громадського порядку, де працівникам міліції було заподіяно тілесні ушкодження. Відповідно до чинного законодавства, всім цим діям правоохоронці дадуть кваліфіковану оцінку, зокрема, конкретним особам за безладдя, які відбувались.

надходять заяви від голови ОДА, що на території адміністрації вночі скоєні випадки мародерства. Наразі правопорушника затримано так званими активістами майдану, з цього приводу міліція проводить перевірку, після якої винні будуть притягнуті до відповідальності.

Учора всі мали змогу побачити, що міліція діяла толерантно, в межах чинного законодавства, забезпечувала охорону громадського порядку, а поряд з цим радикально налаштовані громадяни завдавали тілесні ушкодження правоохоронцям і далеко не мирним шляхом, з погромами захопили будівлю ОДА. Внаслідок таких дій постраждало шість правоохоронців, у той час, коли вони несли службу. Розуміючи, що за спинами цих радикалів стоять мирні громадяни, студенти, працівники міліції діяли виключно толерантно, усвідомлюючи, що ситуація могла бути ще більш складною. На моє глибоке переконання, треба подякувати працівникам міліції, які приймали правильне рішення безпосередньо на місці події.

Зараз вже відкрито кримінальні провадження за фактом захоплення ОДА, порушення громадського порядку, а також заподіяння тілесних ушкоджень працівникам міліції, здійснюється розслідування.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Тернопіллі за дії під ...

КОМЕНТАРІ