На Тернопіллі щоб забезпечити повноцінну життєдіяльність краю у нинішній ситуації, ради повинні взяти владу в свої руки

На Тернопіллі щоб забезпечити повноцінну життєдіяльність краю у нинішній ситуації, ради повинні взяти владу в свої руки

27.01.14 17:45 0 810
Адже саме народні обранці представляють інтереси своїх громад, є їх як виразником, так і захисником. Це була основна теза, яку спільно виробили та підтримали очільники районних рад області під час зустрічі, яку зініціював голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець. «Ми чітко усвідомлюємо, що нинішній режим, забруднивши руки кров’ю своїх громадян, повністю дискредитував себе. Таким чином ради від обласної, районних до рад базового рівня в краї є єдиними легітимними органами влади на місцях. Тому ми не лише маємо конкретно висловити своє бачення ситуації у нашій державі та на Тернопіллі, а й взяти її під контроль. І це є нашим обов’язком як депутатів перед краянами», – вважає Василь Хомінець.

Поінформувавши про суспільно-політичну ситуацію у своїх районах, керівники райрад були єдині у тому, що виконавча влада повністю втратила свою легітимність, єдиною законною владою на місцях є ради. Тому при обласній та районних радах необхідно створювати виконкоми, які переберуть на себе функції держадміністрацій та забезпечуватимуть життєдіяльність області. Також у кожному районі необхідно зорганізувати загони народної самооборони як органи муніципальних дружин. Такі рішення мають прийняти сесії районних рад під час пленарних засідань, що пройдуть у найближчі дні.

Голова обласної ради підкреслив, що у шні буремні дні ради відповідальні перед своїми громадами за забезпечення нормального життя та громадського порядку. Таким чином повинна відбутись найтісніша координація дій органів місцевого самоврядування Тернопільщини.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати обласної ради ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ