Бразильський програміст отримав рекордну премію від Facebook

Бразильський програміст отримав рекордну премію від Facebook

27.01.14 13:19 0 684
Режіинальдо Сілва, який виявив у Facebook небезпечну «діру», отримав від соцмережі 33,5 тисяч доларів. Це найвища нагорода, що була виплачена Facebook з моменту запуску програми преміювання розробників. Програма стартувала у 2011 році.

Про це передає ZDNet.

«Діра», на яку вказав бразильський програміст Сілва, пов’язана з обробкою XML-документів під час «спілкування» Facebook з провайдером OpenID. Хлопець з’ясував, що створивши «фальшивий» провайдер і надіславши у Facebook певний запит, можна отримати доступ (у режимі «лише читання») до веб-сервера компанії.

Якби про це дізналися зловмисники, вони змогли б прочитати файли з інформацією, які розміщені на серверах соцмережі.

У коментарях до поста про Сілву багато користувачів заявили, що розмір нагороди надто малий відносно тієї небезпеки, яку становила собою «діра». Вони вказали, що якби Сілва вирішив продати своє відкриття на хакерському «чорному ринку», йому заплатили б значно більше.

Сам програміст у своєму блозі розповів, що займається пошуком «дір» в OpenID з 2012 року. Він виявив схожу проблему у Google, але отримав від компанії лише 500 доларів.

До Сілви рекордсменом Facebook вважався британець Джек Віттон, який у червні 2013 року отримав від соцмережі за схожу інформацію 20 тисяч доларів.

Програми преміювання «шукачів дір» мають багато IT-компаній, у тому числі Google, Microsoft і «Яндекс».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині раніше судима ...

КОМЕНТАРІ