На Львівщині правоохоронці викрили голову місцевої ради за вимагання неправомірної вигоди в сумі 500 тисяч гривень

На Львівщині правоохоронці викрили голову місцевої ради за вимагання неправомірної вигоди в сумі 500 тисяч гривень

27.01.14 09:13 0 894
Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю обласної міліції під процесуальним наглядом та спільно з прокуратурою області 23 січня, викрили голову сільської ради одного з районів області.

Свої незаконні послуги за сприяння в передачі у власність трьох земельних ділянок площею 5 гектарів поблизу міжнародної траси посадовець оцінив у 500 тисяч гривень (у доларовому еквіваленті).

На банківський рахунок 53-річного держслужбовця надійшла перша частина суми в розмірі 120 тисяч гривень, однак скористатись цими коштами він так і не встиг.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція цієї статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі оперативники встановлюють інші факти одержання таким чином неправомірних вигод за сприяння у виділенні земельних ділянок.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Результати роботи ...

КОМЕНТАРІ