В Івано-Франківській області звернення до батьків, керівників політичних партій та громадських організацій, які проводять масові заходи та акції

В Івано-Франківській області звернення до батьків, керівників політичних партій та громадських організацій, які проводять масові заходи та акції

27.01.14 21:37 0 825
Останнім часом в Україні відбувається суттєве загострення політично-соціальної кризи. Події, пов’язані з протестними акціями, використовуються певними радикально налаштованими організаціями та екстремістськими угрупуваннями, які мають на меті дестабілізацію ситуації у державі, порушення законності та насильницької зміни конституційного ладу. Мають місце залучення до протестних акцій, масових безпорядків та заворушень, які проходять у місті Києві та інших регіонах держави, дітей та молоді.

Водночас набувають широкого розповсюдження прояви фашизму та екстремізму, значно збільшилась кількість хуліганських дій, у тому числі, за участю дітей. Непоодинокі факти самовільного залишення ними домівок чи навчально-виховних закладів з метою участі у масових заворушеннях.

Це призводить до втягнення дітей у протиправну діяльність та створює загрозу їх життю та здоров’ю.

Так, на даний час УМВС в Івано-Франківській області встановлюється міцезнаходження неповнолітнього БОЙЧУКА ВОЛОДИМИРА ВОЛОДИМИРОВИЧА, 1998 р.н., який 13.01.2014 виїхав до міста Києва і на даний час місцезнаходження його невідоме.

Також до Національної дитячої спеціалізованої лікарні «ОХМАТДИТ»в місті Києві із Майдану Незалежності доставлено та госпіталізовано чотирьох неповнолітніх жителів м.Івано-Франківська.

З метою недопущення порушень законодавства щодо дітей та за участю дітей, втягнення їх в антигромадську діяльність під час громадсько-політичних акцій протестного характеру звертаємося до батьків, керівників політичних партій та громадських організацій, що проводять масові заходи та акції, щодо недопущення участі у них дітей, а також інформуємо, що законодавством України посилено кримінальну відповідальність, у тому числі неповнолітніх, за участь у масових безпорядках та акціях протесту, використання з цією метою зброї та легкозаймистих речовин. Водночас ст.185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність за дії, пов’язані з порушенням встановленого порядку організації та проведення мітингів, вуличних походів та демонстрацій.

СКМСД УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 25 січня відбудеться ...
Наступна новина: У Волинському краєзнавчому ...

КОМЕНТАРІ