У Рівненській області народна професія дільничного

У Рівненській області народна професія дільничного

28.01.14 19:40 0 738
Від щоденної роботи українських «шерифів» великою мірою залежить ставлення населення до правоохоронців. Адже саме дільничний інспектор — чи не єдина надія для самотніх пенсіонерів, що мешкають у віддалених селах, захисник жінок та матерів від пияків та забіяк чи просто порадник у скрутній ситуації.

Саме такою людиною є Сергій Юрійович Бойчук, старший лейтенант міліції, який у 2009 році переступив поріг Березнівського райвідділу та приступив до обов'язків старшого інспектора патрульної служби Березнівського РВ УМВС, а в 2013 році був призначений на посаду дільничного інспектора міліції.

Під пильною його опікою — територія села Балашівка, Сівки, Лінчин, Михалин, Яцькосичі, — це приблизно п'яти тисяч населення. Добиратися з районного центру до найближчого села, яке він обслуговує, 19 кілометрів. Незважаючи на всі труднощі, дільничний інспектор міліції кожен день приїжджає на дільницю, підтримує громадський порядок у селі, розкриває злочини, здійснює прийом громадян і ще знаходить час відвідати за місцем проживання пенсіонерів, які залишились наодинці зі старістю.

Особливо приємно було Ірині Аврамівні Івановій, яку днями відвідав дільничний інспектор міліції Сергій Бойчук, котрий не тільки розповів бабусі, як уникнути обмороження та не стати жертвою снігової стихії, але й розчистив від снігу територію біля будинку, приніс води з криниці та нарубав дров.

— Хоч міліціонери зайняті і мають багато обов'язків, однак наш дільничний не забуває про одиноких людей, таких, як я, — розповідає пані Ірина, — він допомагає у будь-яку пору дня і ночі. І це не тільки під час негоди.

Бабуся-пенсіонерка була дуже вдячна, напоїла гарячим чаєм свого дільничного і подякувала йому за турботу.

— Усього за рік Сергій Бойчук зумів отримати довіру та повагу жителів сіл, — розповідає заступник начальника — начальник міліції громадської безпеки Березнівського РВ УМВС України в Рівненській області, майор міліції Микола Кондратюк, який раніше і сам працював дільничним на цій території, обслуговував всю дільницю, яку і передав молодому «шерифу».

Служба дільничного інспектора не з тих, яку розпочинаєш о 9-й і завершуєш о 18-й. Добові чергування, робота на дільниці, чимало документування. Повернутися додому вчасно — швидше виняток, ніж правило. Але коли це трапляється, то найбільше радіє батькові донечка Дарія. А дружина з розумінням ставиться до його роботи, адже розуміє, що чоловік виконує свої службові обов'язки, допомагає людям, а головне — йому це подобається.

Світлана БОЙЧУРА,

Березнівський РВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Раніше судимий за крадіжки ...

КОМЕНТАРІ