Луцьк: відкритий чемпіонат міста з шахів фінішував

Луцьк: відкритий чемпіонат міста з шахів фінішував

29.01.14 14:28 0 819
У неділю в приміщенні клубу «Біла тура» завершився відкритий чемпіонат м. Луцька з шахів, який міський спорткомітет присвятив Дню Соборності та Свободи України.

Запеклими та цікавими, сповнені несподіванками видалися останні тури чемпіонату. Лідери змінювалися щотуру. Лише в останньому визначилися призери.

У групі «А» першорозрядник Олександр Вінцюк з Луцька продовжив переможну ходу після попередніх чотирьох турів. Здобувши три перемоги і одну партію звівши до нічиєї у заключних турах, він не залишив шансів своїм суперникам і з 7,5 очками посів перше місце.

Впевнено провів заключну частину досвідчений шахіст, лучанин. кандидат у майстри спорту Анатолій Мазій. Будучи третім після екватора змагань, вигравши усі партії у заключних турах, йому не вистачило 0,5 очка, щоб наздогнати лідера. Отже, набравши 7 очок він став другим.

А ще один кандидат у майстри спорту Ілля Пугачов з Рівного не втримав друге місце після перших двох днів змагань. Один програш у заключних турах і в підсумку третє місце (6,5 очок).

У групі «Б» лучанин Микола Зуй впевнено продовжив своє лідерство. Не програвши жодної партії і набравши 7,5 очок, він став переможцем.

Втримав лідируючі позиції і Олександр Закордонець з Луцька. Лише 0,5 очка він програв лідеру і в підсумку зайняв друге місце.

Третім, з 6 очками, завершив змагання Микола Воробей (Луцьк).

На завершення змагань заступник голови міськспорткомітету Юрій Волинець подякував усім спортсменам за участь у змаганнях і вручив переможцям та призерам дипломи та призи від організаторів змагань.

Наймолодшим учасникам відкритого чемпіонату м. Луцька з шахів Максиму Гузьо, Максиму Девідову, Сергію Григоровичу і Роману Заячківському від учасника турніру Володимира Вдовенка, були вручені авторські книги «Шахові фінали», які є навчальним посібником для удосконалення гри в шахи.

Головний суддя змагань Микола Проскуровський привітав переможців і назвав імена призерів групи «В», які у наступному сезоні гратимуть у елітному дивізіоні.

За рейтингом виступів спортсменів на відкритому чемпіонаті у двох групах буде сформовано збірну команду м.Луцька, яка братиме участь у чемпіонаті області.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: ДАІ Рівненщини завжди ...

КОМЕНТАРІ