У 2013 році 1299-ом волинянам встановлено та збільшено пенсії за особливі заслуги перед Україною

У 2013 році 1299-ом волинянам встановлено та збільшено пенсії за особливі заслуги перед Україною

29.01.14 10:23 0 890
У 2013 році 1299-ом волинянам встановлено та збільшено пенсії за особливі заслуги перед Україною. Про це звітує головне управління Пенсійного фонду України в області.

Розпорядженням голови облдержадміністрації утворена робоча група з підготовки документів для встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною. В минулому році спеціалісти провели шість засідань, де розглянули 787 клопотань на встановлення (збільшення) пенсій за особливі заслуги перед Україною.

Поряд з робочою групою працювала й комісія. Вона провела 5 засідань, на яких розглянуто 512 клопотань голів РДА та міських голів міст обласного значення на встановлення таких пенсій (211 на встановлення та 301 на збільшення).

Зокрема: ветеранам війни призначено 103 пенсії за особливі заслуги; особам, нагородженим орденами України та колишнього СРСР, Грамотами Президії ВР Української РСР та яким присвоєне почесне звання „Заслужений...” – 164 пенсії; депутатам обласної, міських, районних рад чотирьох і більше скликань – 14 пенсій; багатодітним матерям, які народили 5 і більше дітей встановлено 358 пенсій за заслуги та збільшено 660 таких пенсій.

Вчора ж відбулось сьоме засідання робочої групи, на розгляд якої було винесено 42 клопотання з десяти районів та міст обласного значення.

На засіданні також розглянули клопотання на встановлення пенсій за заслуги 3 дружинам за померлих чоловіків, нагороджених за участь у Великій Вітчизняній війні орденами; дружині за померлого учасника бойових дій в Афганістані, нагородженого медаллю „За відвагу”; учаснику бойових дій в Афганістані, нагородженому орденом Червоної Зірки; 3 особам, нагородженим орденом „Знак Пошани” (з них 2 – через втрату годувальника) та 2 особам, нагородженим орденами України; 3 заявникам, яким присвоєне почесне звання „Заслужений...”; 18 багатодітним матерям (чоловікам і дітям за померлих матерів) та 1 чоловікові, який виховав 5-х дітей до 6-річного віку (дружина померла і не мала права на отримання пенсії за особливі заслуги) і клопотаня на збільшення надбавок за особливі заслуги 10 багатодітним матерям.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ