У Волинському краєзнавчому музеї відбудеться урок пам’яті «Щоб пам’ять вічною була…»

У Волинському краєзнавчому музеї відбудеться урок пам’яті «Щоб пам’ять вічною була…»

29.01.14 11:12 0 803
29 січня о 13.30 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться урок пам’яті «Щоб пам’ять вічною була…», приурочений 70-ій річниці визволення міста Луцька від німецько-фашистських загарбників у роки Другої світової війни (1939-1945 рр.).

Метою проведення уроку є донесення до молоді об’єктивної інформації про події Другої світової війни, масовий героїзм людей на фронтах і в тилу, виховання у молодого покоління почуття патріотизму та поваги до людей, які вибороли світле майбутнє наступним поколінням.

На захід запрошений ветеран Великої Вітчизняної війни, розвідник партизанського загону Миколи Прокоп’юка, який брав участь у визволенні Волині від німецько-фашистських загарбників, член Луцької організації ветеранів України – Ольхович Анатолій Іванович. Колишньому захиснику було лише п’ятнадцять, коли він добровільно вступив у партизанський загін та із щоденним ризиком воював за рідну землю, за наше майбутнє.

Серед колекцій, які зберігаються у Волинському краєзнавчому музеї, почесне місце займають експонати учасників Великої Вітчизняної війни. На заході буде розгорнута фотодокументальна виставка з фондів музею. Матеріали виставки розповідають про звільнення міста Луцька від німецької окупації, яке розпочалося в ході Рівне-Луцької наступальної операції (27.01.1944 р.-11.04.1944 р.). На виставці представлено карту-схему наступальних боїв, складену М. Калініченком, першим комендантом звільненого Луцька, документи, світлини визволителів області, фото вуличних боїв у Луцьку 2 лютого 1944 р. Окремий блок матеріалів присвячений командиру 1 гвардійського кавалерійського корпусу 13 армії 1 Українського фронту – Віктору Баранову. Це його документи, мемуари, світлини.

На захід запрошені учні Луцького навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №10.

Волинський краєзнавчий музей

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У 2013 році розглянуто 16 ...

КОМЕНТАРІ