Новоутворений комунальний заклад «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» довів свою ефективність

Новоутворений комунальний заклад «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» довів свою ефективність

29.01.14 17:49 0 945
Проведено підсумкову медичну раду в новоствореному комунальному закладі «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» (далі – Центр), під час якої детально проаналізовано його роботу.

З доповіддю про роботу закладу виступила головний лікар Лідія Кривдік.

Комунальний заклад «Луцький центр первинної медико–санітарної допомоги № 1» був створений згідно рішення Луцької міської ради від 27.03.2013 року № 39/23. Після цього було проведено значну організаційну роботу щодо підготовки до офіційного початку його роботи, яка розпочалася із 01.07.2013 року. У склад центру входить п’ять амбулаторій загальної практики – сімейної медицини:

- амбулаторія загальної практики сімейної медицини №1 (вул. Бенделіані, 7);

- амбулаторія загальної практики сімейної медицини №2 (вул. Львівська, 63);

- амбулаторія загальної практики сімейної медицини №3 (вул. Корольова, 3);

- амбулаторія загальної практики сімейної медицини № 4 (вул. Стрілецька, 37);

- амбулаторія загальної практики сімейної медицини №5 (вул. Стефаника, 3а).

Медична допомога першого рівня надається в амбулаторіях і на дому сімейними лікарями, дільничними лікарями-педіатрами, акушер-гінекологами. Крім того, згідно графіка, проводиться прийом спеціалістами КЗ « Луцька міська поліклініка №3» - невропатологом та хірургом.

На одного сімейного лікаря припадає – 1800 пацієнтів від 0 років і старші.

У Центрі працює 44 лікарі, з них 33 лікарі – загальної практики – сімейні лікарі, 2 дільничних педіатри, 5 лікарів – гінекологів, 49 сестер медичних. 23 лікарі Центру мають вищу кваліфікаційну категорію, четверо – першу, троє – другу, п’ятеро молодих лікарів без категорії (не мають відповідного стажу).

З метою висвітлення роботи Центру розроблений власний web-сайт.

Для оптимізації роботи закладу комп’ютеризовані робочі місця медичних працівників, створена локальна комп’ютерна мережа та інформаційна база про район обслуговування.

З метою ліквідації живих черг в закладі запроваджено попередній запис на прийом до лікаря та самозапис. В планах - запис через мережу Інтернет.

В закладі розроблені та затверджені стандарти спілкування з пацієнтами та їх родичами.

При Центрі створено громадську раду. Налагоджено зворотній зв’язок з пацієнтами шляхом опитувань, анкетувань, через скриньки побажань. Відкрито «гарячу» телефонну лінію.

У закладі працює рада з управління якістю роботи та деонтологічна рада. Всі заходи регламентовані в часі, протоколюються, діє постійно інформаційна довідка. Майно і обладнання використовується за призначенням. Виділена група матеріально відповідальних осіб. Проводиться моніторинг стану обладнання, своєчасного ремонту і в разі потреби – заміни.

В Центрі працює два денних стаціонари (АЗПСМ №1, АЗПСМ №3) на 10 ліжок, 3 фізіотерапевтичних кабінети (АЗПСМ №1, АЗПСМ №2, АЗПСМ №3), 2 клінічних лабораторії (АЗПСМ №1, АЗПСМ №3).

Завершили лікування у сімейних лікарів Центру 83% пацієнтів. Лише 17% хворих потребували лікування на вторинному рівні надання медичної допомоги.

Показовими є демографічні показники, стану здоров'я прикріпленого до Центру населення, які є кращими за середньо міські показники:

Показники

Центр

Місто

Область

Народжуваність (на 1000 населення)

12,0

14,29

14,13

Смертність (на 1000 населення)

4,9

9,36

13,19

Природний приріст (на 1000 населення)

+7,1

+ 4,93

+1,0

Малюкова смертність (на 1000 народжених живими)

1,4

3,96

6,1

Первинний вихід на інвалідність (на 10000 населення)

36,0

44,2

45,0

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЗА ВИХІДНІ КОМУНАЛЬНІ ...
Наступна новина: Який жіночий одяг ...

КОМЕНТАРІ