У Закарпатській області зі снігового полону рятують людей та авто

У Закарпатській області зі снігового полону рятують людей та авто

29.01.14 16:55 0 864
Із настанням складних погодних умов у вигляді сильних поривів вітру та снігопадів, рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Закарпатській області допомагають населенню на автошляхах та у пунктах обігріву.

На в області працюють 3 пункти обігріву: на Яблунецькому (Рахівщина) та Абранському (Воловеччина) перевалах, а також в місті Ужгород. Тут люди можуть зігрітися та попити гарячого чаю. Лише минулої доби допомогу у пунктах обігріву було надано 68 громадянам, а з початку року майже 80 осіб.

Упродовж 28 січня працівниками пожежно-рятувальних підрозділів області для забезпечення проїзду та попередження зупинки руху транспорту на автошляхах було надано допомогу в буксируванні дев’яти автомобілів. Завдяки швидким і вправним діям рятувальників ніхто з водіїв і пасажирів не постраждав. А всього з початку 2014 року було відбуксировано 23 транспортні засоби.

Так, о 11:59 на пункт зв’язку 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що на автошляху між м. Берегово та с. В. Бахта на підйомі у сніговій пастці опинився вантажний автомобіль марки «Мерседес». За допомогою пожежного автомобіля та спецобладнання берегівські рятувальники допомогли водієві авто подолати складну ділянку дороги.

Загалом від Управління ДСНС України у Закарпатській області на перевалах області зараз працює три одиниці техніки високої прохідності та шляхопрокладач БАТ-М. Останній може працювати й при дуже сильних снігопадах. При потребі в буксируванні на дорогах місцевого значення також залучаються й пожежні автомобілі.

У ДСНС у Закарпатській області звертається до водіїв з проханням: враховуючи нестандартні погодні умови, по можливості утриматися від подорожей, особливо з дітьми, не відправлятися у дорогу без нагальної потреби. При русі через перевали обов’язково обладнати колеса транспортних засобів ланцюгами проти ковзання. Бути обачними і обережними на дорожньому полотні, не наражати себе і оточуючих автомобілістів на небезпеку.

А громадян рятувальники закликають!

У сильні морози утриматися від виходу на вулиці без необхідності та від поїздок за межі населених пунктів. Намагатися не перебувати на відкритому повітрі та у холодних приміщеннях тривалий час, тепло одягатися, не зловживати алкогольними напоями. Слід бути обережними під час руху на засніжених та слизьких дорогах, не залишати дітей без нагляду.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ