В Закарпатській області на початку року першими за хабар затримали чиновника з Міндоходів та голову сільради

В Закарпатській області на початку року першими за хабар затримали чиновника з Міндоходів та голову сільради

29.01.14 08:09 0 984
Мабуть, окремі чиновники вважають, що в кінці року правоохоронці втрачають пильність. Тому вирішення своїх шкурних питань за рахунок грошей громадян одразу ставлять наріжним каменем. Та не так стається, як гадається.

Керівник одного з відділів Міндоходів на Закарпатті вирішив і собі підзаробити. А тут, як мовиться, на ловця і звір біжить. До чиновника звернувся підприємець з обласного центру для того, щоб отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Після відповідної розмови ужгородець зрозумів, що потрібно підплатити. Почув і визначену суму – 5 тисяч доларів. Одну тисячу комерсант дав як передоплату. А ще чотири повинен був передати в обумовленому місці. 36-річний посадовець з’явився у визначений час, щоб отримати основну суму неправомірної вигоди. Але він не врахував те, що про його вимоги довідалися працівники УБОЗу та управління внутрішньої безпеки Міндоходів в області. Далі все відбулося за спланованим сценарієм: після передачі грошей чиновника на гарячому затримали правоохоронці й помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Як повідомила Вікторія Попович, 14 січня прокуратура Закарпатської області оголосила затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди). Досудове розслідування цього кримінального правопорушення здійснює Закарпатська прокуратура.

А вже наступного дня працівники Управління боротьби з економічними злочинами УМВС України в Закарпатській області в ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів викрили злочинні дії голови сільської ради одного з сіл Ужгородського району.

Як установили правоохоронці, фігурантка справи, використовуючи своє службове становище голови села, без відповідного висновку земельної комісії сільради ініціювала на сесії розгляд заяви приватного підприємця про виділення йому земельної ділянки в розмірі півтора гектара. Однак зробила це не безкоштовно, а одержала «гонорар» в сумі не багато не мало – 400 тисяч гривень!

Про незаконну оборудку стало відомо правоохоронцям, і за цим фактом розпочато досудове розслідування щодо одержання хабара в особливо великих розмірах. Голові сільради повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Якщо вину жінки-керівника буде доведено в суді, їй загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років із конфіскацією майна.

Розслідування цих резонансних злочинів триває.

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Чернівецька область: в ...

КОМЕНТАРІ