На Тернопіллі телефонні шахраї видурюють гроші у довірливих громадян

На Тернопіллі телефонні шахраї видурюють гроші у довірливих громадян

29.01.14 12:05 0 953
Тернопільські міліціонери уже не вперше застерігають краян про випадки телефонних шахрайств та, на жаль, й надалі надто довірливі люди потрапляють у пастку зловмисників.

Сімсот євро віддала невідомому чоловіку 54-річна жителька обласного центру за звільнення від відповідальності сина, який нібито скоїв дорожньо-транспортну пригоду. Як розповіла обдурена тернополянка, в обідню пору до неї на стаціонарний телефон зателефонував чоловік, який назвався її сином. Насправді, родич потерпілої перебуває закордоном, а тут раптом від нього дзвінок та ще й з тривожним повідомленням про дорожню пригоду. Неприємна звістка про аварію збентежила жінку. Нічого не з’ясовуючи, вона стала виконувати всі умови співрозмовника. Гроші, як домовилися телефоном, жінка віддала незнайомому чоловікові, котрий прийшов до неї додому.

Те, що потрапила у тенета шахраїв, тернополянка зрозуміла лише через декілька днів, коли з-закордону зателефонував син, який запевнив, що з ним усе гаразд і в ніяке ДТП він не потрапляв.

Понад тридцять тисяч гривень заплатила пройдисвітам за звільнення сина від кримінальної відповідальності 65-річна тернополянка. Схема шахрайства аналогічна – пенсіонерці зателефонували і повідомили, що її син причетний до важкого злочину. Аби уникнути покарання необхідно заплатити велику суму. Не роздумуючи, жінка віддала незнайомцеві 32 тисячі гривень. Міліціонери розшукують осіб, причетних до телефонних шахрайств.

Щоб не стати жертвою таких шахраїв, треба слідувати наступним правилам:

1. Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

2. У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім’я.

3. Попросіть людину, яка вам зателефонувала назвати ім’я вашого рідного, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру. Пам’ятайте, у пройдисвітів одна мета – видурити у вас гроші.

4. Спробуйте якнайскоріше зателефонувати тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Не довіряйте інформації, якщо не впевнені у її правдивості, тим більше, коли чуєте її у телефонній слухавці. Але якщо вже й трапилося, з вами щось подібне негайно звертайтеся до правоохоронців.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ