Влада зберігає керованість українською економікою, - Сергій Арбузов

Влада зберігає керованість українською економікою, - Сергій Арбузов

30.01.14 15:57 0 809
В умовах непростої ситуації Президент України та Уряд зберегли керованість економікою табюджетною системою нашої країни. Про це заявив в. о. Першого віце-прем'єр-міністра України Сергій Арбузов, під головуванням якого пройшло шнє засідання Кабінету Міністрів.

Зокрема, він підкреслив, що громадяни своєчасно отримують виплати з бюджету, а платежіпроходять за розкладом: «Станом на 27 січня Пенсійний фонд виплатив пенсії майже 14 мільйонамгромадян. На ці цілі протягом місяця було направлено понад 21 млрд. грн. Це повністю задовольнилосічневу потребу в коштах. Крім того, Державне казначейство повністю профінансувало витрати навиплату державних соціальних допомог за січень».

Сергій Арбузов також повідомив, що витрати з бюджету на допомоги малозабезпеченим сім'ям,сім'ям з дітьми, виплати дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства перевищили 3,4 млрд. грн.

«Люди чекають на своєчасну виплату пенсій, стипендій, допомог. Незахищені верствинаселення не повинні стати заручниками політичної ситуації», - зазначив він.

Сергій Арбузов також звернув увагу на те, що фінансово-банківська система країнипродемонструвала достатній запас міцності. «Банки забезпечені ліквідністю, Національний банкнадійно контролює ситуацію на грошово-кредитному ринку, розширив свою присутність на валютному ринку і буде забезпечувати його надалі», - зазначив він.

Значним фактором фінансової стабільності України Сергій Арбузов назвав домовленостіПрезидентів України та Росії. Зокрема - про надання кредиту нашій країні. «Ми вже отримали перший транш в $3 млрд. і очікуємо вже найближчим часом отримати другий транш у розмірі $2 млрд».

Коментуючи співпрацю з Китаєм, Сергій Арбузов нагадав, що нещодавно за підтримкиПрезидента України було підписано більше двох десятків договорів, меморандумів та контрактів уфінансовій, виробничій та енергетичній сферах на багатомільярдні суми.

Крім того, за словами Сергія Арбузова, Уряд виконує міжнародні зобов'язання, зокрема щодотранзиту газу: «Україна ще раз підтвердила статус надійного партнера Євросоюзу в питаннях поставокенергоносіїв. І ми розглянемо важливе питання модернізації чергової ділянки транзитного газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород».

Також він звернув увагу на необхідність подальшого залучення іноземних інвестицій в країну. Але в умовах політичної нестабільності інвестори зазвичай ставлять свої гроші в «лист очікування». Узв'язку з цим, Сергій Арбузов дав доручення Міністру економічного розвитку та торгівлі, Мініструфінансів, а також Міністру доходів і зборів активізувати діалог та відповідні заходи з інвесторами.

ПРЕС-СЛУЖБА ПЕРШОГО ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ