У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Крут

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Крут

30.01.14 13:42 0 749
У місті відбулися заходи з нагоди 96-ї річниці трагічної загибелі студентського куреня у бою під Крутами.

Біля пам’ятного знаку Героям Крут відбувся мітинг-реквієм за участю Луцького міського голови Миколи Романюка, депутатів обласної і міської рад, представників політичних партій, громадських організацій та жителів міста.

Міський голова Микола Романюк, звертаючись до присутніх, сказав: «29 січня молоді українці зложили голову, віддавши Батьківщині своє молоде життя. Ці триста юнаків власною кров’ю вписали в книгу історії України нову сторінку, назва якої - «Крути». Подвиг молодих героїв є взірцем патріотизму, палкої любові та відданості Батьківщині. В особливих умовах сьогодення трагедія Крут має навчити всіх нас мудрості, консолідованості та виваженості у рішеннях та діях. Вічна пам'ять усім, хто поклав своє життя на вівтар свободи, незалежності та соборності України».

Присутні хвилиною мовчання вшанувати пам'ять юних патріотів.

Микола Романюк подякував усім, хто прийшов вшанувати пам’ять загиблих. Також він висловив слова вдячності Івану Мирці та його сім’ї за увічнення пам’яті молодих патріотів.

У звернені до присутніх голова Братства ветеранів ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура Василь Кушнір розповів про самовідвагу 300 юнаків, які віддали своє життя за Україну у бою під Крутами.

Також він акцентував увагу й на нинішню суспільно-політичну ситуацію в державі. Василь Кушнір відзначив, що у нашій області та місті події відбулися спокійно, без кровопролиття. За його словами, «у нас місцева влада з народом, міський голова Микола Романюк разом з народом, у нас міліція теж з народом і не застосовує сили проти нього».

Крім того, до присутніх звернулися голова фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді Олександр Пирожик, голова Волинського відділення Союзу українок Любов Ганейчук, станична Луцької станиці братства вояків УПА Волинського краю ім. полковника Клима Савура Марія Ткачук.

Потому учасники мітингу-реквієму поклали квіти до пам’ятного знаку Героїв Крут.

Під час заходу священнослужителі відслужили панахиду за загиблими у бою під Крутами.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Під Крутами загинули кращі ...

КОМЕНТАРІ