Хмельниччина: розбудова екологічної мережі області – на контролі у влади

Хмельниччина: розбудова екологічної мережі області – на контролі у влади

30.01.14 11:16 0 850
Під головуванням директора Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації Сергія Вавринчука в приміщенні Департаменту відбулась нарада з питань формування екологічної мережі та розвитку природно-заповідного фонду на території області.

У зібранні взяли участь Тетяна Виговська - доцент кафедри філософії та соціально-гуманітарних наук Хмельницького університету управління та права, Людмила Любінська - професор кафедри біології та методики її викладання Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка та інші наковці природо – охоронної галузі.

Розпочинаючи засідання Сергій Михайлович зазначив, що одним із стратегічних напрямів збереження біорізноманіття на Хмельниччині є розбудова екологічної мережі області, як складової національної. Ідея створення єдиної екологічної мережі є однією з найважливіших передумов забезпечення сталого, екологічно збалансованого розвитку Хмельницької області, охорони довкілля, задоволення сучасних та перспективних інтересів суспільства. Екомережа має особливе значення, адже мова йде про збереження унікальної скарбниці не тільки обласного, але й Всеукраїнського значення.

Основною метою створення екомережі області є формування територіально єдиної системи, побудованої відповідно до забезпечення можливості природних шляхів міграції та поширення видів рослин і тварин, яка б забезпечувала збереження природних екосистем, видів рослинного і тваринного світу та їх популяцій.

В ході наради було обговорено основні проблемні питання та визначено напрями подальшої роботи по створенню екологічної мережі на території області.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: прокурор міста ...
Наступна новина: У 2013 році на Львівщині ...

КОМЕНТАРІ