Хмельниччина до зимових холодів готова

Хмельниччина до зимових холодів готова

30.01.14 17:10 0 710
Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Вадима Гаврішка відбулось засідання обласного оперативного штабу з координації дій місцевих ор¬ганів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із значним зниженням температури повітря в умовах погіршення погодних умов в селекторному режимі.

Як зазначив Вадим Дмитрович, минулої доби на Хмельниччині утримувалась досить низька температура повітря, середньодобовий показник якої становив 8-11 градусів морозу, що менше на 4-6 градусів за норму. Поряд з тим, на дорогах місцевого значення - ожеледиця, складна ситуація – на прибудинкових територіях, на уклонах в місцях виїзду з дворів, в приватному секторі.

Поряд з тим, з метою попередження випадків переохолодження людей в період пониження температури, на сьогоднішній день в 414 населених пунктах області, утворено та забезпечено роботу 459-ти пунктів обігріву населення, для забезпечення їх роботи щоденно залучається близько 900 людей з числа працівників відповідних закладів, на базі яких вони розгорнуті, працівників соціального захисту, медичних працівників, підрозділів ДСНС, працівників райдержадміністрацій та сільських рад.

За період роботи з 22 по 29 січня до пунктів обігріву звернулося 506 осіб.

Краще дана робота організована в Красилівському районі – 80 пунктів обігріву Старокостянтинівському районі – 64, Волочиському – 46, разом з тим потребує покращення в Дунаєвецькому районі – лише 2, Новоушицькому районі - 3, Летичівському та Теофіпольському районах по – 4.

В ході селектору, також було зазначено і те, що щоденно в області працює більше 300 соціальних патрулів, а в період з 22 по 29 січня проведено 1638 патрулюваннь, до яких щоденно залучалось близько 800 працівників соціального захисту, медичних працівників, підрозділів ДСНС, працівників райдержадміністрацій та сільських рад. За даний період соціальними патрулями було надано допомогу 30 людям, з яких 27 людей було доставлено до пунктів обігріву, а 3 людей - до лікувальних закладів.

Краще дана робота організована в Кам’янець–Подільському, Старокостянтинівському, Ізяславському, Чемеровецькому районах.

Що стосується підготовки до пропуску повені та льодоходу на території області, то в області здійснено комплекс заходів, серед яких: введено в дію План дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків на території Хмельницької області у 2014 році; підготовлено 967 одиниць техніки, 447 плавзасобів, 1678 чоловік особового складу та інше.

Враховуючи сказане та гідрометеорологічний прогноз на лютий можна очікувати весняне водопілля по всім показникам близьким до середних багаторічних показників, небезпечних явищ під час водопілля не передбачається, тільки на деяких притоках річок Хмельницької області вода може вийти на заплаву.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ