На Хмельниччині члени організованої злочинної групи заволоділи коштами комерційного банку в розмірі більше 100 тисяч гривень

На Хмельниччині члени організованої злочинної групи заволоділи коштами комерційного банку в розмірі більше 100 тисяч гривень

30.01.14 15:19 0 731
У Хмельницькому до 5 років позбавлення волі засуджено 34-річного жителя обласного центру, який разом із іншими членами організованої злочинної групи шахрайським шляхом заволодів коштами одного із відомих комерційних банків. Усі члени ОЗГ уже отримали свої терміни ув’язнення, а підсудний деякий час переховувався від правосуддя, проте був затриманий працівниками хмельницького УБОЗу та врешті-решт отримав справедливе покарання.

За матеріалами Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в області Хмельницьким міськрайонним судом до кримінальної відповідальності притягнуто одного із членів організованої злочинної групи, яка діяла на території міста Хмельницького з березня по липень 2008 року. Члени групи «працювали» за спеціально розробленою злочинною схемою, згідно якої, використовуючи копії паспортів громадян України та довідки про присвоєння ідентифікаційних номерів, які купували у третіх осіб, отримували споживчі кредити у місцевій філії одного із відомих комерційних банків на придбання мобільних телефонів, а також отримували кредитні платіжні картки з пін-кодами на громадян України, які навіть не підозрювали, що копії їх документів використовують для злочинних цілей.

Загалом зловмисники отримали 25 споживчих кредитів на придбання мобільних телефонів, а також оформили 8 кредитних платіжних карт, із яких зняли усі гроші. Зрозуміло, що отримані кредити ніхто і не думав повертати. Дороговартісні мобільні телефони шахраї збували на ринках обласного центру, гроші ж розподіляли між усіма членами ОЗГ.

Хмельницький міськрайонний суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 «Шахрайство», ч. 2 та ч. 3 ст. 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років із застосуванням іспитового строку терміном 3 роки.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 29 січня в Україні ...
Наступна новина: Закарпаття: на Тячівщині ...

КОМЕНТАРІ