На Хмельниччині запобігання і протидія корупції — наша спільна мета

На Хмельниччині запобігання і протидія корупції — наша спільна мета

30.01.14 13:34 0 698
Минулого року за матеріалами Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Хмельницькій області до кримінальної відповідальності за хабарництво притягнуто 4 державних службовця, ще на 12 порушників закону складено адміністративні протоколи.

У 2013 році працівниками УБОЗ УМВС складено та направлено до суду 12 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, з яких 2 відносно посадових осіб органів місцевого самоврядування 4 категорії, один — держслужбовця 5 категорії.

Із дванадцяти протоколів 6 складено за порушення ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю), 3 — ч. 1 ст. 172-2 КУпАП (порушення обмежень щодо використання службового становища), 2 — ч. 1 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів) та один — ч. 1 ст. 172-4 КУпАП (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності).

Всі адміністративні справи розглянуто в судовому порядку. За рішенням суду правопорушників оштрафовано на загальну суму 7 тис. 480 грн.

Крім того, до суду з обвинувальним актом спрямовано 4 кримінальних провадження відносно державних службовців, якими вчинено 6 кримінально-карних корупційних діянь, переважна більшість яких кваліфікується як вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Закликаємо усіх мешканців області: якщо ви стали свідком корупційних діянь — сміливо звертайтеся в УБОЗ УМВС України в Хмельницькій області за телефоном (0382) 69-25-54. Тільки об’єднавши зусилля, ми зможемо подолати це ганебне явище.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ