«Вікіпедія» створить базу голосів відомих людей

«Вікіпедія» створить базу голосів відомих людей

30.01.14 10:39 0 801
Фонд «Вікімедіа», що підтримує роботу «Вікіпедії», оголосив про початок проекту Voice Intro Project (WikiVIP), у рамках якого планується записувати зразки голосів політиків, письменників, спортсменів, вчених та інших знаменитостей.

Про це повідомляє блог «Вікімедія».

Послухати аудіозаписи можна буде на сторінках онлайн-енциклопедії, які будуть присвячені відомим особам.

За словами автора проекту Енді Маббетт, задум WikiVIP полягає у тому, щоб читачі «Вікіпедії» (в тому числі наступних поколінь) могли дізнатися, як звучить голос видатних особистостей і як правильно вимовляти їхні імена. Кожен ролик, що супроводжується текстовим розшифруванням, триває близько 10 секунд.

Першим участь у проекті взяв Стівен Фрай. Короткий запис голосу англійського актора і письменника можна почути на його англомовній сторінці у «Вікіпедії». Деякі аудіозразки для WikiVIP надасть Бі-Бі-Сі.

Серед файлів, завантажених у «Вікісховищі», є голоси актора Бенедикта Камбербетча, творця Світової павутини і голови W3C Тіма Бернерса-Лі та інших.

Здійснити свій внесок у WikiVIP може будь-хто. Для цього потрібно записати голос відомої особи (будь-якою мовою), у якої є стаття у «Вікіпедії», і надіслати його редакторам енциклопедії.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині за хабар ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ