Мільярдер запропонував Пакистану обміняти рабство на технології

Мільярдер запропонував Пакистану обміняти рабство на технології

30.01.14 09:57 0 828
Австралійський мільярдер Ендрю Форрест запропонував владі Пакистану відмовитися від використання рабської праці. В обмін на це рішення Форрест пропонує запровадити в країні технологію газифікації біомас, розроблену в Австралії.

Про це пише журнал Time.

Технологія газифікації біомас дозволяє переробляти буре вугілля на дизельне паливо. Як зазначає видання, у Пакистані сконцентровані великі поклади бурого вугілля, однак на даний час його видобуток економічно невигідний. Передбачається, що пропозиція австралійського магната допоможе відновленню текстильної і обробної промисловості Пакистану, які потерпають від перебоїв електроенергії. У той же час, освоєння технології дозволить створити в Пакистані тисячі робочих місць, вважає Форрест.

За даними Time, керівник провінції Пенджаб Шахбаз Шаріф уже пообіцяв у обмін на технологію звільнити всіх підневільних робітників, а також законодавчо заборонити дитячу працю і ввести мінімальний розмір оплати праці.

Пакистан займає третє місце у світі в рейтингу світового рабства Global Slavery Index 2013, який склала австралійська правозахисна організація Walk Free Foundation. За даними організації, у тій чи іншій формі рабства у Пакистані працюють понад 2 млн людей.

До 1,8 млн пакистанських невільників зайняті на виробництві цегли, причому рабський статус може переходити з покоління у покоління: у випадку смерті робітника члени його родини, у тому числі діти, змушені відпрацьовувати за нього. Видання описує умови праці на виробництві цегли – робота відбувається поблизу вибухонебезпечних печей, а самі робітники працюють без взуття, вони часто зазнають побоїв і знущань.

Форрест висловив сподівання, що «через 5 років рабство буде неприйнятне для кожного пакистанця».

Водночас австралійський експерт пакистанського походження Шакіра Хуссейн не поділяє оптимізму Форреста. За її словами, у Пакистані на початку 1990-х років були вжиті законодавчі заходи з викорінення рабства, однак результатів вони не принесли.

Ендрю Форрест займає друге місце у списку найбагатших людей Австралії, його статок оцінюється у 5,7 млрд доларів. Форрест управляє компанією Fortescue, що спеціалізується на видобутку залізної руди та її продажу в Китай. Форрест відомий як доброчинець і захисник прав австралійських аборигенів. Зокрема, він став автором кампанії зі створення робочих місць для корінних жителів Австралії.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ