Правоохоронці Прикарпаття в черговий раз застерігають: будьте обережні, орудують мобільні шахраї!

Правоохоронці Прикарпаття в черговий раз застерігають: будьте обережні, орудують мобільні шахраї!

30.01.14 09:57 0 852
Дотримуватись кількох порад, щоб вберегти свої заощадження та не стати жертвою винахідливих ошуканців, які кожного разу придумують нові схеми шахрайств.

Як правило, шахраї телефонують громадянам або надсилають смс-повідомлення із текстом наступного змісту: «ви виграли автомобіль, щоб його отримати потрібно через послуги терміналу переказати кошти на рахунок, який вам вказано в повідомленні», шахраї надіються на те, що ви сплатите відсоток від суми нібито виграшного автомобіля.

Також зловмисники телефонують чи надсилають повідомлення від різних операторів зв’язку в нічний час, тому до таких спілкувань з незнайомими особами з прихованих номерів необхідно ставитись з пересторогою.

Бувають випадки коли зловмисники представляються правоохоронцями та повідомляють співрозмовникам інформацію про біду, що сталася з їх рідними і вимагають сплатити певну суму коштів. У таких випадках не поспішайте беззастережно вірити у ці історії, натомість, запитайте точне прізвище, ім’я, по-батькові того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює, або ж попросіть передати трубку вашому родичу. Одразу після дзвінка незнайомця спробуйте зв’язатись з рідними, щоб з’ясувати, що насправді відбувається і де зараз вони перебувають.

Запам’ятайте, про будь-які протиправні чи підозрілі дії сторонніх осіб стосовно вас, ваших знайомих чи родичів слід обов’язково повідомити до найближчого відділення міліції, або ж зателефонувати «102».

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Мільярдер запропонував ...

КОМЕНТАРІ