У навчальних закладах Львівщини вшанують пам’ять Героїв Крут

У навчальних закладах Львівщини вшанують пам’ять Героїв Крут

30.01.14 10:12 0 760
29 січня, з ініціативи департаменту освіти і науки облдержадміністрації, у навчальних закладах області відбудуться виховні та тематичні заходи, приурочені до 96 річниці подвигу Героїв Крут.

Зокрема, у школах області для учнів проводитимуть тематичні уроки, семінари, конференції, виховні години про честь і славу героїв Крут, екскурсії учнівської молоді в музей Героїв Крут Львівського ліцею ім. Героїв Крут.

Для освітян Львівщини 29 січня у Львівському обласному Будинку вчителя відбудеться вечір пам’яті Героїв Крут. Початок о 14.00 год.

З нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут 29 січня о 15.00 год. розпочнеться вечір-реквієм у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

Також делегація офіцерів та ліцеїстів у День пам’яті Героїв Крут візьме участь в акціях покладання вінків до могили І. Лоського та до інших пам’ятних місць та місць поховання борців за свободу і незалежність України на вшанування їх пам’яті, що проводитимуться Львівською обласною державною адміністрацією та Львівською обласною радою.

Окрім цього, з 21 січня по 26 лютого серед ліцеїстів проводиться конкурс на кращий твір «Що для мене означає подвиг юних Крутян».

Довідка:

У 1918 році під селом Крути (нині – Чернігівська область) відбувся бій між загонами більшовиків, що значно перевищували в силі, і 300 київськими студентами, гімназистами і курсантами, котрі стали на захист Української Народної Республіки. Пізніше останки загиблих перепоховали на Аскольдовій могилі в Києві. День пам`яті Героїв Крут відзначають в Україні 29 січня.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: ЄБА висловила сподівання, ...

КОМЕНТАРІ