Львівщина: в області триває активна робота для захисту соціально незахищених категорій населення у зимовий період

Львівщина: в області триває активна робота для захисту соціально незахищених категорій населення у зимовий період

30.01.14 17:41 0 747
У зв’язку з поступовим зниженням температури повітря та погіршенням погодних умов, а також з метою захисту соціально вразливих категорій громадян від можливих надзвичайних ситуацій, у службах соціального захисту населення області запроваджено цілодобове чергування та гарячі телефонні лінії для постраждалих осіб.

Зазначимо, станом на на Львівщині функціонують 40 пунктів прийому гуманітарної допомоги від населення (теплих речей, взуття, ліків, продуктів харчування тощо), 32 пункти роздачі гарячої їжі, 37 пунктів обігріву та зарезервовано 245 соціальних ліжко-місць. Також на час різкого зниження температури до -10 градусів Цельсія, як пункти обігріву працюють й районні заклади медицини (лікарні, ФАПи та лікарські амбулаторії).

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян упродовж 2014 року зареєстровано 237 осіб, з них 74 особи, звільнені з місць позбавлення волі, 23 людей з особливими потребами, 39 сімей з дітьми. Станом на 1 січня цього року у Центрі на обліку перебували 1497 бездомних громадян.

За звітний період 98 особам оформлено паспорт, 167 особам – реєстрацію переважного місцеперебування за юридичною адресою Центру. Також повторно зареєстровано 204 громадян, 10 осіб влаштовано у геріатричні пансіонати.

Упродовж цього року соціальні працівники Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян надали 5203 інформаційних консультацій, завдяки щоденному соціальному патрулюванню виявили 33 бездомних особи.

На період значного пониження температури атмосферного повітря від -10 градусів, у Львові діють пункти обігріву, організовані підрозділами Львівської міської Ради, за адресою:

- вул. Кирилівська, 3а – Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян;

- вул. Тиха, 5 (приміщення читальні ЛКП «Княже місто»).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: П'ять років ...

КОМЕНТАРІ