Попередження про погіршення метеоумов на Львівщині

Попередження про погіршення метеоумов на Львівщині

30.01.14 10:57 0 865
За даними Львівського регіонального центру з гідрометеорології 30 – 31 січня на дорогах можлива ожеледиця, снігові замети. Місцями очікуються пориви південно-східного вітру 15-20 м/с, хуртовини. По півночі території подекуди збережеться ожеледь.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до водіїв та мешканців міста й області із застереженням щодо погіршення погодних умов.

Перед виходом на вулицю варто тепло одягатися, щоб не допустити переохолодження організму. У мороз потрібно одягатися «багатошарово» — не одну теплу річ, а дві-три більш тонкі одежини. Необхідно захистити ніс і вуха шапкою чи шаликом. На мороз не варто виходити голодним, а якщо доведеться тривалий час перебувати на вулиці то варто запастися термосом із гарячим чаєм.

Також на морозі слід рухатися — особливо, якщо вже є відчуття, що холонуть ноги. Якщо з’явилися симптоми переохолодження — воскові плями та оніміння шкіри — потрібно зайти у тепле приміщення. Перша допомога при переохолодженні нескладна — зігрітися, посидіти у теплому приміщенні. У разі ж обмороження слід негайно звернутися до медичного закладу.

До водіїв велике прохання бути уважними та обережними під час керування транспортним засобом. В автівці водіям слід завжди мати снігову лопату, трос, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального для можливості зігрітися у разі потрапляння у сніговий замет.

Гірські перевали, автомобільні шляхи з різкими змінами рельєфу є зонами підвищеної небезпеки, де існує найбільший ризик утворення транспортних заторів. У зв’язку з цим при перетині таких небезпечних ділянок слід бути особливо уважним.

Звертаємося до водіїв з проханням пропускати та надавати перевагу у русі снігоприбиральній та рятувальній техніці. При виникненні заторів не займайте смугу зустрічного руху. Це попередить ускладнення ситуації на дорогах та підвищить пропускну спроможність магістралей.

У разі погіршення стану дорожнього полотна, або ускладненнях руху на автомагістралях інформуйте чергову службу «Львівоблавтодору» за телефоном - (032) 237-24-17.

Якщо з вами трапилася надзвичайна подія, чи ви стали свідком ДТП і потребуєте допомоги рятувальників то телефонуйте за єдиним номером «101».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ