Чернігів: Аварію водопроводу на ЗАЗі ліквідували за добу

Чернігів: Аварію водопроводу на ЗАЗі ліквідували за добу

30.01.14 08:09 0 764
У Чернігові в суботу 25 січня без холодного водопостачання залишилося 13 будинків житлового мікрорайону «ЗАЗ». Як з’ясувалося, по обіді там трапилось аварійне відключення підкачувальної насосної станції холодної води по пр-ту Миру, 271.

За словами головного інженера КП «Чернігівводоканал» Сергія Коцура, терміново спеціалістами підприємства спільно з представниками «Облтеплокомуненерго» було обстежено та виявлено затоплені чотири камери системи теплопостачання мікрорайону «ЗАЗ» за адресою пр-т Миру, 253 та 257 внаслідок пориву водопроводу холодної води. З 18-ї до 23-ї години службою водопровідних мереж Чернігівводоканал проводились роботи з водовідведення із камер та колодязів систем теплопостачання.

У неділю зранку проведено розкопки водопроводу та виявлено перелом чавунного водопроводу діаметром 250мм, який знаходився під залізобетонним лотком теплотраси. Силами аварійних бригад підприємства 26 січня о 19 годині водопостачання мікрорайону «ЗАЗ» було відновлено. На час проведення аварійних робіт мешканцям будинків був забезпечений підвіз питної води.

С. Коцур додав, що з метою недопущення подібних аварій спричинених опором залізобетонних конструкцій систем теплопостачання на водопровід у даному районі необхідно розробити проектно-кошторисну документацію по перекладанню мереж тепло та водопостачання. Він вважає, що це питання необхідно розглянути на міській комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, адже проведення цих робіт потребує фінансування.

За повідомленням прес-служби КП «Чернігівводоканал»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: У Будинку ...
Наступна новина: Українці уже зібрали гроші ...

КОМЕНТАРІ