В Житомирській області рятувальники цілодобово допомагають населенню у ліквідації наслідків складних погодних умов

В Житомирській області рятувальники цілодобово допомагають населенню у ліквідації наслідків складних погодних умов

30.01.14 14:57 0 842
У більшості регіонів України зберігаються складні погодні умови, тож рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій цілодобово допомагають населенню, зокрема й водіям, вивільняючи автомобілі зі снігових заметів для відновлення руху на дорогах державного значення і міжміського сполучення.

Протягом 28 січня зі снігових заметів силами рятувальників вивільнено 415 автомобілів, в яких перебувало загалом 649 пасажирів. Найбільше автомобілів застрягли і були вивільнені рятувальниками у Волинській (47 автомобілів), Дніпропетровській (35), Донецькій (25), Запорізькій (85), Львівській (93), Миколаївській (48) та Одеській (24) областях.

Наприклад, вночі у Здолбунівському районі Рівненської області із заметів вивільнено 2 карети швидкої допомоги, які їхали на виклик до 80-річної важкохворої бабусі.

У Запорізькій області вилучили із кюветів і снігових заметів 85 автомобілів, серед яких вантажівки, шкільні автобуси, карети швидкої допомоги, маршрутні автобуси, молоковоз, поштовий автомобіль і навіть вантажівку, яка привезла до Свято-Покровського собору святу воду з Єрусалиму.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині через хуртовину і ожеледицю у заметі застряг автобус, який перегородив рух транспорту. Рятувальники витягли автобус із замету і звільнили дорогу. Вивільняли також карети швидкої, вантажівки і легковий транспорт.

У підрозділах Головного управління ДСНС України у Миколаївській області на цілодобовому чергуванні знаходиться 149 одиниць техніки та 203 чоловік особового складу, які залучаються до ліквідації наслідків негоди.

На Івано-Франківщині січня рятувальники відбуксирували 3 вантажівки, які не могли самостійно подолати підйом на автодорозі в селі Чернятин Городенківського району.

На гірських перевалах Закарпаття працюють 3 пункти обігріву на Яблунецькому (Рахівщина) та Абранському (Воловеччина) перевалах, а також в місті Ужгород. Упродовж 28 січня працівниками пожежно-рятувальних підрозділів області для забезпечення проїзду та попередження зупинки рухутранспорту на автошляхах було надано допомогу в буксируванні дев’яти автомобілів. Загалом від Управління ДСНС України у Закарпатській області на перевалах області працюють три одиниці техніки високої прохідності та шляхопрокладач БАТ-М. Тягачі також чергують на гірських перевалах на території інших областей.

У кожному регіоні України силами рятувальників і місцевих органів влади розгорнуто 4 317 пунктів обігріву. За добу в них отримали допомогу понад 3 тисячі людей, а з початку роботи – майже 33 тисячі осіб.

Відповідно до прогнозів Українського гідрометцентру найближчими днями складні погодні умови збережуться. Зокрема, 28 січня у південній частині та на Донеччині очікується сніг, на Приазов'ї та на Одещині – місцями сильний сніг, сильний вітер і хуртовини, снігові замети; в Криму мокрий сніг, місцями сильний, подекуди налипання мокрого снігу, сильна ожеледь.

Температура повітря становитиме 10-15 градусів морозу; у східних областях та на півночі Лівобережжя – 15-20градусів морозу; на Закарпатті та в Криму – від 3 морозу до 2 тепла.

Протягом 30 січня складні погодні умови очікуються у південній частині України: сніг, часом сильний сніг, сильний вітер і хуртовини, снігові замети, вночі на півдні Криму сильний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь. 31 січня прогнозується припинення опадів, лише на півдні Одещини та в Криму невеликий сніг. Водночас спостерігатиметься посилення морозів: вночі -22-27°, вдень -13-18° морозу, у східних та Сумській областях вночі 28-33°, вдень 17-22° морозу.

У зв‘язку зі складними погодними умовами ДСНС України закликає громадян при плануванні міжміських поїздок враховувати прогнози синоптиків, а за можливості – утриматися від поїздок.

Адреси пунктів обігріву

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Андрій Холявка: "У ...

КОМЕНТАРІ