У Рівненській області рятувальники радять громадянам як уберегтися від обморожень

У Рівненській області рятувальники радять громадянам як уберегтися від обморожень

30.01.14 11:51 0 716
Ускладнення погодних умов з пониженням температури повітря очікується на території України протягом найближчих днів. Про це повідомив під час брифінгу 27 січня директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда. За його словами, вже починаючи з 29 січня температура в більшості регіонів знизиться і вночі становитиме переважно -20…-25 °С.

Зважаючи на це, Головне управління ДСНС України у Рівненській області звертається до всіх громадян із проханням бути надзвичайно обачними під час складних погодних умов. Запам’ятайте, що найлегше піддаються впливу холоду особи, які перебувають в стані алкогольного сп’яніння. Правильно підбирайте одяг та взуття перед виходом на двір, обмежте переходи на далеку відстань, особливо в нічний час. Не дозволяйте дітям довго перебувати на свіжому повітрі.

ПРОФІЛАКТИКА ОБМОРОЖЕНЬ

Не вживайте алкогольних напоїв, не паліть на морозі; носіть просторий одяг, верхній одяг треба носити непромокаючий. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні. Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом. Не знімайте на морозі взуття з обморожених ніг – вони розпухнути і ви не в змозі будете знов взутися. Несвоєчасне надання допомоги може призвести до гангрени та втрати кінцівки!

ПЕРША ДОПОМОГА ПРИ ОБМОРОЖЕННЯХ

Припинити дію охолодження, зігріти кінцівки. Направити постраждалого до теплого приміщення, зняти з нього взуття, верхній одяг, шкарпетки та рукавички. Викликати швидку медичну допомогу. При обмороженні І ступеню, ділянки тіла, що охолоджені, зігріти до почервоніння теплими руками, легким масажем, розтиранням тканиною з вовни, диханням, а потім накласти ватно-марлеву пов’язку.

При обмороженні II-IV ступеню швидке зігрівання, масаж або розтирання не робіть. Слід накласти на уражену поверхню теплоізолюючу пов’язку (шар марлі, товстий шар вати, знов шар марлі, а зверху клейонку або прогумовану тканину). Ураженим дають пити теплу рідину, гарячу їжу, таблетку аспірину або анальгіну, по 2 таблетки „Но-шпи”. Не потрібно розтирати уражених снігом, не можна застосовувати швидке зігрівання обморожених кінцівок біля багаття.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: УГКЦ запрошує до участі в ...

КОМЕНТАРІ