Рівненщина: рятувальники завітали в гості до слухачів дитячого Народного пожежного класу-музея «Промінець»

Рівненщина: рятувальники завітали в гості до слухачів дитячого Народного пожежного класу-музея «Промінець»

30.01.14 14:47 0 647
29 січня в приміщенні дитячого Народного пожежного класу-музею «Промінець» співробітники Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Рівненщини

зустрілися із учнями кількох загальноосвітніх шкіл міста та в цікавій і ігровій формі розповіли дітям про дотримання основних правила безпеки у разі виникнення пожежі вдома, при поводженні з газовими та електропобутовими приладами, нагадали правила безпечної поведінки під час перебування на водних об’єктах взимку. Крім того, кожний школяр отримав кольорову пам’ятку про дотримання правил безпечної життєдіяльності в побуті.

Проте найцікавішим для школярів були реальні розповіді про бойові будні рятувальників, врятоване життя та майно громадян. Усі із захопленням дивилися відеофільм змонтований на документальних кадрах героїчних буднів вогнеборців.

В цілому спілкування дітлахів із співробітниками Служби порятунку пройшло весело і змістовно. Увесь навчальний процес був спрямований на свідоме сприйняття інформації й оволодіння практичними навичками реагування на пожежі та надзвичайні події, а також на першочергові дії, які необхідно здійснювати у разі їх виникнення.

По закінченню зустрічі рятувальники Держслужби від імені начальника ГУ ДСНС генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Оглоблі презентували класу-музею цінний подарунок у вигляді «DVD-програвача», котрий з радістю прийняла завідувач музею Людмила Холохолова.

Варто відмітити, що дитячий Народний пожежний клас-музей «Промінець» функціонує в обласному центрі вже десять років. І з моменту існування, його відвідало більше трьох тисяч класів із загальною кількість понаддев’яносто тисяч учнів.

Робота класу-музею спрямована на прищеплення дітям поваги та зацікавленості до професії рятувальника, допомогу в оволодінні дошкільнятами та учнями навчальних закладів правил безпечної життєдіяльності.

Завідувач музею Людмила Холохолова в цікавій та ігровій формі пояснює дітям основні правила пожежної безпеки, формуючи у школярів високі морально-психологічні якості: мужність, відвагу, витримку, ініціативу та кмітливість, постійну готовність до дій в будь-яких неординарних ситуаціях.

Працівники Головного управління ДСНС області постійно опікуються музеєм із року в рік поповнюючи виставочні експонати, а також періодично приймають участь у навчальному процесі та вдосконалюють знання дітей шляхом матеріально-технічного оснащення класу сучасною відеотехнікою та відеоматеріалами з питань безпеки життєдіяльності.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині під час ...
Наступна новина: Міхаель Шумахер уже місяць ...

КОМЕНТАРІ