У Рівненській області прапорщик міліції Валерій Хомич - тілоохоронець за покликом душі

У Рівненській області прапорщик міліції Валерій Хомич - тілоохоронець за покликом душі

30.01.14 13:52 0 1046
Професія тілоохоронця ризикована, а тому без спеціальної фізичної підготовки, аналітичних здібностей, вміння контролювати ситуацію і працювати на випередження у ній професіоналом не стати. Саме такими якостями, та без сумніву поза конкуренцією, наділений молодший інспектор супроводження спеціальної групи «Титан» УДСО при УМВС України в Рівненській області прапорщик міліції Валерій Хомич.

Він сім років пропрацював особистим тілоохоронцем. Життя в постійному напруженні, в очікуванні небезпеки, але в цьому, за словами Валерія, є своя романтика.

— Ви знаєте, я думаю, що працювати тілоохоронцями ідуть лише ті, хто вбачає в цій професії долю романтики. Я ще в дитинстві захоплювався такими людьми, постійно з непідробною цікавістю дивився різноманітні фільми на цю тематику. Тому у дитинстві всі мрії були, аби швидше вирости й стати професійним тілоохоронцем, — говорить Валерій Володимирович.

Проте Валерій не лише мріяв, а й робив все для того, щоб романтику дитячого захоплення втілити в реальне життя. Після школи пішов служити в армію, де пройшов серйозну військову підготовку, а тоді подався служити до Державної служби охорони. Статний, розумний, відповідальний — його важко було не помітити, тому його відразу призначили в ряди елітного спеціального підрозділу міліції охорони «Титан».

— Охоронець — людина залізної самодисципліни. Все його життя організовано так, щоб виконувати роботу якнайкраще. Він не може дозволити собі розслабитися. Здатність охоронця заздалегідь прорахувати небезпечні ситуації цінується набагато вище, ніж миттєва реакція на небезпеку. І Валерій Хомич з цим справляється на всі 100 відсотків, — говорить керівник спеціальної групи «Титан» майор міліції Віталій Логвинчук.

Коли в Державну службу охорони звернулася впливова людина, щоб найняти собі тілоохоронця, то беззаперечно до нього представлений був Валерій Хомич. Тому що саме він буде надійним гарантом безпеки в будь-якій життєвій ситуації.

— А тут і не дивно, тому що він ніколи не зупиняється у своєму розвитку, постійно підтримує ідеальну фізичну форму. Освічений і начитаний, красивий і елегантний, ерудований — він відмінно вписується у рамки будь-якого заходу та буквально випромінює упевненість і спокій, демонструє готовність запобігти нападу, — говорить провідний психолог відділу кадрового забезпечення Неля Гульчук.

Цілих сім років Валерій самовіддано більше думав про життя іншої людини, ніж про своє. Він став реальним живим янголом-охоронцем, який цілодобово поруч, який допоможе і підтримає в потрібну хвилину.

— За цей час у мене та особи, яку я охороняв, склалися теплі та доброзичливі стосунки, у нас ніколи не виникало взаємних претензій чи скарг один до одного, — говорить Валерій.

У «Титані» він єдиний тілоохоронець, адже люди часто сумніваються, не розуміючи одного, що за безпеку потрібно платити, а за її відсутність розплачуватись. Валерій переконаний, що його життя склалося саме так, як він цього хотів. І своїм прикладом довів, що мрії збуваються, і навіть такі, де треба ризикувати власним життям і бути надійним тилом для іншого.

Вікторія БОНДАР,

УДСО при УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ