Священики очистили Тернопільську облдержадміністрацію

Священики очистили Тернопільську облдержадміністрацію

30.01.14 08:38 0 934
28 січня 2014 року за ініціативи Штабу національного спротиву Тернопільщини священики Свято-Троїцького духовного центру м. Тернополя завітали до обласної державної адміністрації, щоби освятити приміщення свяченою водою, очистивши його від усього нечистого.

Духовенство разом із громадою, попередньо помолившись за Україну, вирушили по кабінетах чиновників, освячуючи їх. Більшість начальників департаментів і просто працівників залишалися на своїх місцях, проте були й такі, які зачувши прихід священиків, просто утікали зі свої робочих місць. Зокрема, так вчинив начальник освіти Тернопільської ОДА Іван Запорожан. На пропозиції краян зупинитися він жодним чином не реагував – мабуть біг докладати про ситуацію своєму колишньому "патрону" Хоптяну, який зараз не виходить на роботу, переховуючись від громади Тернопільщини.

" українці засвідчили, що ми не "губернія", наша історія має тисячолітню історію, наш паспорт можуть не поважати, не любити, але не поважати українську націю уже ніхто не зможе! Вірю, що скоро до паспорта повернеться графа національності. Після двохмісячних подій, що сталися в Україні, ми повинні стояти брат за брата по усій своїй, Богом даній землі", – зазначив керівник духовного центру отець Анатолій Зінкевич.

"Нині священики, освячуючи приміщення обласної державної адміністрації, очищували будівлю від усього злого, виганяли увесь той негатив, що тут назбирався за часи правління режиму внутрішньої окупації. Громада позитивно сприйняла нашу ініціативу, супроводжуючи священиків, співаючи колядки й українські національні пісні. Прикметно, що у момент, коли завершився обряд освячення, на одному з поверхів без жодного зовнішнього втручання вилетіла й розбилася шиба скла. Це свідчення того, що атмосфера віри, добра й взаємодопомоги перемогли зло, що накопичилося у цих коридорах за часи правління тут колишніх "кучмістів", комуністів, кагебістів та "хоптяністів", – зазначив керівник Штабу національного спротиву, голова Тернопільської обласної організації ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

На завершення тернопільці разом із духовенством заспівали молитву за Україну.

Відео: http://youtu.be/UdlxvZ7aJq0

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Основні тенденції ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ