На Харківщині через морози закривають школи

На Харківщині через морози закривають школи

30.01.14 13:41 0 767
За розпорядженнями місцевих органів влади у кількох районах Харківської області тимчасово припинили навчання через зниження температури повітря. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомляє обласний департамент освіти та науки, навчання зупинили у Близнюківському, Валківському, Зачепилівському, Ізюмському, Куп’янському, Сахновщинському і Чугуївському районах. А з 30 січня закриваються школи ще у шести районах області: Богодухівському, Дворічанському, Зміївському, Кегичівському, Коломацькому і Краснокутському.

Щодо Харкова, розповідає Радіо Свобода директор департаменту освіти Ольга Дименко, то школи тут працюватимуть і надалі, бо денна температура повітря не сягає -20 – -24 градуси. За санітарними вимогами, -20 градусів морозу – це температура, коли припиняється навчально-виховний процес для учнів початкових класів, -24 градуси – це температурний показник, коли оголошують позачергові канікули для середніх і старших класів, пояснює Ольга Дименко.

Керівник освітян каже, що, через морозну погоду учням дозволили відпроситися на кілька днів від занять, але для цього їхні батьки мають попередити класних керівників про відсутність дитини.

«На сьогоднішній день у школах відсутні 11% школярів від усього загалу. З них десь 3-4 % захворіли, решта – з поважних причин», – сказала директор міського департаменту освіти.

За її словами, у дитячих садках не спостерігається серйозного зменшення відвідуваності вихованців.

А тим часом, в обласному департаменті освіти й науки уточнюють, що закриті школи в районах. За даними обласного Гідрометцентру, найближчими днями вони очікують до 24 градусів морозу вдень, а нічна температура впаде до 28-32 градусів морозу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ