У Волинській області не конкуренти, а добрі партнери, бо прикордоння дає такий шанс

У Волинській області не конкуренти, а добрі партнери, бо прикордоння дає такий шанс

31.01.14 14:25 0 1007
Перед керівниками сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств області, котрі беруть участь у щорічних навчаннях, голова облдержадміністрації Борис Клімчук підтримав пропозиції аграріїв максимально спрощувати бюрократичні процедури у їх бізнесі та удосконалювати системи перевірок і сертифікації продукції відповідно до правил ВТО. У виступі перед польськими та волинськими аграріями Борис Клімчук визнав: «Є у нас певні неприємні нюанси по архбудконтролю. Знаємо про претензії до інспекції сільгоспнагляду. Крім того, звичною є конкурентна боротьба на світових ринках.»

Хоча, на думку голови облдержадміністрації, «кон’юнктура впродовж останніх років складається сприятливо як для польського, так і для українського аграрного бізнесу. Тут ми можемо бути не конкурентами, а добрими партнерами. А прикордоння дає такий шанс».

«Треба дивитися на трансформації, які прийшов польський малий і середній аграрний бізнес. Вони непрості. Але для того наші друзі – поляки - тут, щоб показати, розказати, щоб поділитися їхнім досвідом, вказати на можливі труднощі. Щоб ми могли використовувати їхні напрацювання. Вони корисні, незалежно від політики. Все одно ці роботи треба в Україні робити», - радив Борис Клімчук, якого підтримала Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи. Вона, зокрема, зазначила, що «сільське господарство - це якраз та тема, яка цікава як полякам, так і українцям.»

Нагадаємо, у полі зору учасників сільськогосподарського форуму, що впродовж цього тижня відбувається у Шацьку - питання земельних відносин, продуктивності праці в галузі АПК, безпеки харчових продуктів, розвитку тваринництва, юридична та екологічна проблематика. Учасники форуму за результатами роботи планують підготувати звернення до центральних органів виконавчої влади України з пропозиціями щодо реформ в напрямку дерегуляції діяльності в сфері агробізнесу, реєстрації земельних ділянок с/г призначення, технічного регулювання виробництва та стандартизації якості харчових продуктів тощо.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Чернівецька область: в ...

КОМЕНТАРІ