На Волині розгорнуто 203 пункти обігріву, 36 з них - працюють цілодобово

На Волині розгорнуто 203 пункти обігріву, 36 з них - працюють цілодобово

31.01.14 08:29 0 746
Зниження температури повітря, сніг та сильні пориви вітру ускладнили рух на дорогах області. Найскладніша ситуація на трасі Нововолинськ-Іваничі, яку перекрито, та у Львівському напрямку. Поблизу села Журавники на дорозі працює шнекоротор, а також кілька грейдерів та тракторів. Тут ситуація складна, адже вітер не вщухає і час від часу утворює нові кучугури.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко особисто виїхав на трасу, щоб ознайомитись із умовами, в яких працюють дорожники. «Не дивлячись на складні погодні умови, волинські шляховики метр за метром долають снігові замети, розчищаючи дорогу. На боротьбу зі снігом ми залучили 7 шрекороторів, а також 32 грейдери та трактори. Це дозволяє рухатись автомобілям в напрямку Львова, однак недалеко, адже в сусідній області ситуація гірша - дорога переметена повністю. У нас вона рухома, тут без проблем може курсувати транспорт. За прогнозами гідрометеоцентру, така погода ще лютуватиме наступні дві доби, однак сподіваємось, що наші зусилля на дорогах не є марними».

Він також повідомив, що в тих районах, де ситуація на дорогах критична, залучається комунальна техніка з інших, де ситуація не така складна.

Окрім того, перший заступник голови облдержадміністрації оглянув роботу пунктів обігріву громадян. У Луцьку вони функціонують на вулицях Степана Бандери 5 та Словацького 28, а загалом по області 203.

Начальник Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук каже, що 36 з них – цілодобові, а решта – денні, які працюють за зверненнями людей. «Пункти обігріву розгорнуті в кожному райцентрі. Наші співробітники чергують і надають усю необхідну допомогу тим, хто звертається: готують чай з бутербродами та надають теплий одяг. Якщо людині необхідна медична допомога, то її доставляють в медпункт. В цілому стараємось зробити так, щоб люди, які не мають постійного місця проживання, були захищені».

Олександр Башкаленко додав, що виконавча влада звернулась з проханням до усіх сільських рад області, щоб у зв’язку із зниженням температури повітря вони допомагали людям, яким важко, і які мають проблеми. «Також ми залучили до цієї роботи 600 лісників. Вони патрулюють. Загалом ситуація складна, але ми впораємось із поставленими завданнями», - підсумував він.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фатальна спадковість: на ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ