В Луцьку формуємо пластичну культуру дітей хореографією

В Луцьку формуємо пластичну культуру дітей хореографією

31.01.14 15:26 0 958
В сучасних умовах життя особливо актуальним є художній та фізичний розвиток дітей, що забезпечується художньо-естетичним і фізкультурно-оздоровчим напрямами позашкільної освіти.

Новації у сфері хореографічного мистецтва, яке розвивається в дусі сучасності, наповнюють новим змістом поняття «сучасний танець». Сучасні види та течії хореографії стають надзвичайно популярними серед дітей та молоді. це мистецтво об’єднує в собі класичний танець й елементи акробатики, пластику, міміку, народні тенденції та сучасні ритми, великого значення набуває психологічний настрій та індивідуальність виконання.

А тому будь-який хореографічний гурток має на меті формування у вихованців особистісно-ціннісного ставлення до хореографічного мистецтва, виховання художніх інтересів, культури здоров'я відповідно до вікових та індивідуальних особливостей дитини.

Для реалізації цієї мети 28 січня цього року на базі Палацу учнівської молоді міста відбувся міський семінар – практикум вчителів хореографії на тему: «Формування пластичної культури дітей засобами хореографії». У заході взяли участь керівники хореографічних колективів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, які ознайомились з особливостями застосування партерних вправ у роботі «Народного художнього колективу» ансамблю сучасного танцю «Міраж» Палацу учнівської молоді, основними принципами та специфікою будови заняття джаз – модерн танцю.

Балетмейстер колективу Янюк О.С. презентувала роботу колективу з моменту його заснування, акцентувала увагу на танцювальних стилях, які використовуються у постановках. Керівник підготовчих груп колективу Слабенко І.М. розкрила теоретичне питання семінару, а закріпили теорію показовими заняттями за участю вихованців колективу (балетмейстер колективу Янюк О.С., керівник гуртка Бурба О.Б.).

Управління освіти міської ради (724800, 728058)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Хмельницькі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ