Закарпаття: злодійські вояжі завершилися на Перечинщині

Закарпаття: злодійські вояжі завершилися на Перечинщині

31.01.14 08:01 0 816
Тільки з настанням весни життя на дачах починає вирувати. А взимку ці будиночки зазвичай залишаються порожніми. Про це добре знають грабіжники.

Напередодні Нового року працівники чергової частини Перечинського райвідділу міліції приймали одне за одним повідомлення про вчинення крадіжок із дачних будиночків поблизу с. Ворочево. До правоохоронців зателефонував 63-річний ужгородець і розповів, що невідомі крадії зламали вхідні двері його дачі й викрали продукти харчування, домашній інвентар та радіоприймач. Загалом власник тієї ночі позбувся багатьох речей на суму близько двох тисяч гривень. Та це виявився не останній дзвінок про дачні крадіжки. Телефонували переважно жителі Ужгорода, котрі розповідали про зламані навісні та врізні замки на вхідних дверях їхніх заміських будиночків, а також зникнення речей домашнього вжитку. Оперативники відразу зрозуміли, що це справа одних рук, адже почерк усіх скоєних крадіжок був схожий. Крім того, стало очевидно: тут орудує група осіб. На це ясно вказували сліди взуття різних розмірів, виявлених на місцях вчинення злочинів.

Усі події були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань, зазначив начальник райвідділу Віктор Ребрей. До пошуку крадіїв долучилися найдосвідченіші оперативники, зокрема й дільничні інспектори, які обслуговують територію Ворочівської сільської ради. Після проведення ряду пошукових заходів у поле зору стражів порядку потрапило четверо чоловіків, котрих уже затримували співробітники сусіднього райвідділу за подібні правопорушення. Під час проведення слідчо-оперативних дій було доведено їх причетність до скоєння дачних крадіжок. Зрештою візитери, не маючи куди подітися, самі зізналися в злочинах і добровільно видали правоохоронцям частину викрадених речей. Отже, наразі особи всіх чотирьох крадіїв установлено. Два з них – жителі Ужгорода, інші – мешканці одного з сіл на Перечинщині.

Як розповіла працівниця Перечинського райвідділу міліції Мирослава Пекар, того вечора ужгородці приїхали в гості до родичів на Перечинщину. Випивши спиртного, почали бесідувати, як би десь роздобути грошей, адже жоден із них не має роботи. Думка «обчистити» дачні будинки визріла раптово і сподобалася всім. Злодії добре знали, що дачі такої пори року стоять порожні. Без проблем можна буде добратися до них машиною, бо цьогорічна зима снігом не балує. Коли всі ємності з алкоголем спорожніли, четверо зловмисників подалися на пошуки легкої здобичі. Загалом уночі вони обікрали чимало дач в Ужгородському та Перечинському районах і збагатилися на пристойну суму. Крадене чоловіки вже вранці продавали знайомим. Тепер поцуплений товар частково вилучено, а злочинному «квартету» оголошено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення. Наразі працівники міліції встановлюють причетність цього квартету до інших аналогічних крадіжок.

Іван ЛАДЖУН

«Карпатський об’єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ