В Івано-Франківській області рятувальники застерігають про небезпеку зимових водойм

В Івано-Франківській області рятувальники застерігають про небезпеку зимових водойм

31.01.14 13:55 0 941
Щорічно в зимовий період рятувальники наголошують про небезпеку поблизу водойм, особливо за умов тонкої криги. З початком зими в області вже зареєстровано один випадок загибелі людини на водоймі. про небезпеку тонкого льоду рятувальники наголошують недарма, адже водойми вже вкриті кригою. Однак, за словами начальника обласної рятувально-водолазної служби Микола П’ятковського, зараз вона є тонкою та небезпечною.

Щоб запобігти трагічним випадкам працівники служби з надзвичайних ситуацій провели профілактичні рейди на водних об’єктах. Зокрема, рятувальники побували на території міського озера Івано-Франківська, де зазвичай найбільше відпочиваючих.

Працівники служби з надзвичайних ситуацій поспілкувалися з мешканцями обласного центру щодо дотримання правил безпечної поведінки під час перебування поблизу зимових водойм та вручили людям тематичні листівки застережливого характеру.

Ото ж , щоб уникнути біди рятувальники звертають увагу громадян бути обережними, перебуваючи поблизу зимових водойм, і застерігають батьків не залишати без нагляду малолітніх дітей, не відпускати їх самих на прогулянки поблизу водних об’єктів.

А любителів підлідної риболовлі закликають дотримуватись відповідних правил безпеки і ні в якому разі не виходити на лід за умов тонкої криги. Як зазначають фахівці, безпечним вважається лід: для одного пішоходу - лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 сантиметрів; для обладнання ковзанки - не менше 10-12 сантиметрів, а для масового катання - 25 сантиметрів; для масової переправи пішки товщина льоду повинна бути не менше ніж 15 сантиметрів.

Рятувальники закликають мешканців краю бути пильними та обережними поблизу водойм в зимовий період.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ