В Івано-Франківській області бонус за міліцейську роботу

В Івано-Франківській області бонус за міліцейську роботу

31.01.14 08:01 0 1143
На дострокових виборах сільського голови Палагичів у Ігоря Петрука було шість суперників. Як кажуть у спорті, переміг з явною перевагою. Ігор Андрійович вважає, що це є своєрідним бонусом за міліцейську роботу. Адже люди його знають за попередніми справами.

У жовтні минулого року село Палагичі Тлумацького району відзначило своє 800-ліття. Підготовку до ювілею одного з найдавніших населених пунктів Прикарпаття та його святкування сільська громада проводила під керівництвом пенсіонера органів внутрішніх справ Ігоря Петрука.

Уперше село Палагичі згадується в Іпатіївському літописі за 1213 рік. У давні часи воно простягалося на 15 кілометрів: від Тисменицьких лісів до села Олеша. Колись на його території був замок, однак не зберігся. Палагичі є центральною садибою сільської ради, до якої входять ще села Локітка, Попелів і Гончарівка. Населення становить близько двох тисяч осіб. Кожне село має свою історію.

Нинішній сільський голова Ігор Петрук народився в Гончарівці. Каже, що про роботу на цій посаді не думав. Адже майже все своє свідоме життя пов’язав із міліцією. В 1993 році випускник Львівського політехнічного інституту, який мав стаж праці в дорожній організації в Надвірнянському районі та завідування автогаражем у Тлумачі, вступив на службу в органи внутрішніх справ. Працював інспектором, інженером з дорожнього нагляду, п’ять з половиною років очолював районну Державтоінспекцію, три роки працював в обласному управлінні ДАІ. Потім Ігор Петрук перевівся на посаду чергового Тлумацького РВ УМВС, а перед виходом на пенсію працював заступником начальника райвідділу з кадрового забезпечення.

«Ніколи не думав, що буду працювати сільським головою, – каже відставний майор. – Йти на вибори мені порадили друзі: мовляв, ти ще молодий, люди тебе знають, в районі поважають. А ще дуже набрид розмірений спокійний ритм життя пенсіонера. Я до цього ніяк не зміг звикнути. А на посаді війта, як у міліції,потрібно крутитися весь день, спілкуватися щодня з багатьма людьми, приймати рішення».

На дострокових виборах сільського голови Палагичів у Ігоря Петрука було шість суперників. Як кажуть у спорті, переміг з явною перевагою. Ігор Андрійович вважає, що це є своєрідним бонусом за міліцейську роботу. Люди його знають за попередніми справами.

«Я тільки прийшов на цю посаду, а люди мені кажуть: цього року виповнюється вісімсот років Палагичам, – продовжує співрозмовник. – Давайте будемо щось робити, щоб гідно відзначити ювілей. Визначилися з нагальними справами, взялися найперше за ремонт адміністративного приміщення, в якому розміщені сільська рада, відділення зв’язку, бібліотека, клуб. Переодягався й ставав біля людей, робив, як усі. А як інакше? Приклад потрібно показати.

Ремонту ж давно не було. В танцювальному залі ми шліфували підлогу тиждень, але встигли. Добре, що всюди маю друзів, знайомих, які готові допомогти. Я коли йшов на вибори, то заручився підтримкою місцевих підприємців, фермерів, небайдужих до проблем села людей. Як без їх допомоги?»

Свято в Палагичах вдалося, люди задоволені, каже сільський голова. Крім святкової літургії в храмі св. Архистратига Михаїла та урочистостей з нагоди ювілею села, низки спортивних змагань і концерту, в рамках святкування відбувся районний фестиваль повстанської пісні «Тернистий шлях до волі». До 800-річчя Палагичів випустили перший номер друкованого вісника сільської ради «Горицвіт». Далі будуть номери, присвячені іншим селам сільради.

«Налагодив тісні контакти з священиками, а на території сільради чотири храми, з керівниками освітніх закладів, – розповідає Ігор Петрук. – Потрібно постійно тримати руку на пульсі громадського життя. Дослуховуюся до порад працівників сільради, бо наш колектив досвідчений, фаховий. Тільки працювати, але справа за головним – коштами. Знаю, що інші сільські ради розвиваються за рахунок соціальних програм. Хочу цим зайнятися. Роботи дуже багато. На балансі сільради – три фельдшерсько-акушерських пункти, чотири клуби. Допомагаємо школам, хоча вони фінансуються з районного бюджету».

На посаді сільського голови Ігор Петрук працюватиме до 2015 року, тобто половину каденції, бо був обраний на дострокових виборах. «Роблю, що можу, а далі люди оцінять, чи можна мені довірити цей пост, – каже Ігор Андрійович. – Що намітив на найближчий час? Довести до ладу два фельдшерсько-акушерських пункти, вони потребують капітального ремонту. Потрібно завершити ремонт фасаду адміністративного приміщення в Палагичах, встановити опалення. Його тут нема вже роками. Хочу встановити електричне опалення, бо порахували, що так вийде дешевше. Можливо, придбаємо й газовий котел, бо село газифіковане. Стадіон потрібно переносити в інше місце, бо на нинішньому мокро, туди немає доброго заїзду. Я приглянув місце в центрі села. Тут є дві футбольні команди, в клубі поставив два тенісних столи, хочу ще більярд, щоб молодь вечорами не вешталася, не пиячила».

На запитання про співпрацю з колишніми колегами по службі, Ігор Петрук посміхається: тут немає жодних проблем. З більшістю особового складу райвідділу міліції працював, декого на роботу приймав. У селах криміногенна ситуація спокійна. Про це, поряд із сільським головою та громадськістю, дбає старший дільничний інспектор майор міліції Іван Кухарчук. На святкування 800-річчя Палагичів з Тлумача прислали наряд міліції, але втручання правоохоронців не знадобилося. Прадавнє село, в якому головує колишній міліціонер, повинно бути зразком громадського

По матеріалам vchaspik.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ