У Львівській області у Стрию правоохоронці встановили особу шахрая

У Львівській області у Стрию правоохоронці встановили особу шахрая

31.01.14 14:29 0 927
Співробітники Державної служби боротьби з економічної злочинністю спільно зі слідчим відділенням Стрийського міськвідділу міліції викрили 24-річного стриянина у вчиненні шахрайства. Зловмисник шляхом обману та зловживання довірою громадян заволодів їхніми коштами на загальну суму 15 тисяч доларів США.

Потрапили на гачок шахрая мешканець одного з курортних міст Криму та мешканець Стрийського району. Спритник отримав від одного з потерпілих ще наприкінці 2012 року 11 тисяч доларів США, від іншого влітку минулого року - 4 тисячі умовних одиниць за усною домовленістю про придбання їм автомобілів за кордоном.

Проте жодних дій з метою виконання цих домовленостей в обох випадках зловмисник не здійснив. Якийсь час молодик «годував» чоловіків обіцянками, згодом став уникати зустрічей з ними. Зрозумівши, що мають справу з шахраєм, потерпілі звернулися за допомогою до правоохоронців.

«Відомості про вчинені правопорушення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У ході досудового слідства встановлено, що в діях 24-річного стриянина містяться ознаки кримінально караного діяння – шахрайства. Наразі на підставі отриманих доказів зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, - повідомив начальник Стрийського міськвідділу міліції підполковник міліції Василь Кулик.

Вчинене карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: в ...
Наступна новина: Проїзд до 53 сіл ...

КОМЕНТАРІ