Письменники Мирослав Дочинець та Юрій Ніколишин зустрілися з житомирськими читачами

Письменники Мирослав Дочинець та Юрій Ніколишин зустрілися з житомирськими читачами

31.01.14 15:58 0 997
30 січня в Житомирській обласній науковій універсальній бібліотеці імені Олега Ольжича відбулося справжнє свято для тих, хто захоплюється сучасною українською літературою. Цікавий і змістовний захід об’єднав у собі три події: презентацію книги Людмили Журавської «У пошуках грибного царства» та зустріч із номінантом на Національну премію України імені Тараса Шевченка в 2014 році Мирославом Дочинцем і засновником видавництва «Апріорі» Юрієм Ніколишиним.

Всі бажаючі змогли придбати книги, поспілкуватися з авторами та отримати від них автографи і наблизитися до мистецтва завдяки своєму захопленню літературою та прагненню до самовдосконалення й постійного пошуку чогось нового, неординарного і цікавого.

Львівське видавництво «Апріорі» вже давно зайняло одну із провідних позицій у світі українського друкованого слова. Головна мета візиту відомих письменників до Житомира полягає в тому, аби ознайомити місцевих читачів із книгами, які вийшли друком саме в «Апріорі», та представити роман Юрія Ніколишина «Бота Фікс». Автор зазначив, що у цьому творі зібрано багато емоцій та переживань, які важко передати у щоденному спілкуванні, а тому його можна описати як молитву письменника до Бога. Юрій Ніколишин вважає, що «Бота Фікс» – це роман не для широкого кола читачів. Головна мета автора полягає в тому, аби довести, що людина – це істота метафізична й містична, а не просто фізична, оскільки вона не може жити, задовольняючи лише власні матеріальні потреби. На переконання письменника, наше життя – це казка, а людина сама є найбільшим дивом.

Юрій Ніколишин вважає, що частина творів вітчизняної та світової літератури мають деструктивний вплив на читача, принижуючи його як особистість. Постійні нарікання на життя, сльози, трагедії, які в них описані, – це докази того, як людина може гнівити Бога. Автор наголошує, що роман «Бота Фікс» зорієнтований на молодь, оскільки прагне показати, в чому полягає сенс життя. Юрій Ніколишин переконаний, що кожна книга дозволяє читачеві наблизитися до того, хто її написав, і таким чином відчути автора, доторкнутися до його душі.

Мирослав Дочинець відомий серед читачів завдяки своїм творам про карпатського мудреця Андрія Ворона. Остання його книга «Світован» цього року номінується на Національну премію України імені Тараса Шевченка. Саме вона є своєрідним логічним завершенням трилогії про довгожителя, який прожив складне й насичене життя і помер у 104 роки від нещасного випадку. Перший твір про цього героя «Многії літа, благії літа» вже став бестселером серед українських читачів, загальний тираж якого становить понад 300 тис. примірників.

Спілкуючись з житомирськими читачами, Мирослав Дочинець зазначив про те, «Світован» – це книга про тісний зв\'язок людини із природою та з тими, хто поряд. За словами автора, його герой, Андрій Ворон, увібрав у себе всю мудрість світу, рекомендуючи людям універсальні й геніальні настанови, які є філософією на кожен день для кожного читача. У книзі сконцентровано багато сюжетних ліній, які тісно переплітаються зі щирими почуттями, етнографією й багатством людської душі. Мирослав Дочинець розповів про те, що протягом місяця друкується вже третій тираж книги «Світован», що свідчить про інтерес до неї читачів. Сам автор називає свій твір книгою школи духу, яка виховує людину й допомагає їй самоствердитися.

Письменники довели житомирським читачам, що сучасна українська література – це новий та неординарний напрямок мистецтва, який здатний захоплювати, викликати інтерес і приносити справжнє задоволення від читання. А Юрій Ніколишин розповів про те, що він планує видати яскравий фотоальбом про Україну, в який увійдуть і світлини з Житомира.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ